tea addiction

2014-10-30

Článok storočia na najdôležitejšiu tému v mojom živote je hotový. Určite existuje mnoho ľudí, ktorí sú závislí od kávy, ja som trochu iný prípad, pretože zbožňujem čaj a pokladám sa za menšieho čajofila. Či je už leto alebo zime, som doma alebo niekde v čajovni, kaviarni a reštaurácii - základ mojej objednávky a priania je čaj. Jediná zložka, bez ktorej nedokážem existovať. Aróma, teplo a pocit domova, ktorý z neho sála je na nezaplatenie. Doma máme nádherný čajový servis, ktorý som jednoducho musela ukázať svetu.


V minulom článku som vám dala do komentárov tipnúť, aký čaj z dvoch uvedených som pila ja. Odpovedala len jedna osoba, za čo som vďačná, aj keď odpoveď nebola správna. Môj najviac obľúbený čaj je zelený a je jedno v akej forme. Zelený čaj s citrónom, zelený čaj s jazmínom, zelený čaj so zázvorom, zelený čaj s aloe vera alebo len čistý zelený čaj. Ďalšie čaje, ktoré mám v obľube sú: mätový, pepermintový, citrusový, zázvorový, mangový, pomarančový, čierny. Úprimne nemôžem vystáť len ovocné čaje, ktoré sa farbia do červena, čiže malinový, jahodový a podobne a taktiež mi biele čaje nejak neulahodili. Ak je v čaji vanilka alebo škorica, radšej mi to nedávajte. Možno už mám presne vybraný apetit či chuť a možno som len rozmaznaná na určité príchute.


Sypané čaje sú u mňa novinkou, ešte som ich neskúšala, ale niektoré som podostávala ako darčeky. Veľmi sa teším na ten aromatický zelený s názvom Deep Forest. Určite sa ozvem aký bol.

9 komentárov:

  1. Ďalšia naša spoločná závislosť okrem svetrov - čaje :D
    Ten čajový servis je prekrásny :)
    A ja zase pijem úplne všetky čaje. Zelené, čierne, biele, ovocné. Všetky chutia inak, ale ja ich milujem všetky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úplně mě pohltil tvůj blog, budu číst častěji. Má svojí originalitu a hlavně fotky jsou skvělé, no nic jdu si dočíst další články <3.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. čajový servis je nádherný ☺ čaje sú jednoducho menší únik z reality.. fajn, až tak nie :D ale chvála človeku, ktorý prišiel na to, že bylinky zaliate vodou dokážu vytvoriť niečo tak úžasné

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš prekrásny čajový servis, určite je úplná radosť piť čaj s tak krásnej šálky :3 Inak môj obľúbený čaj je taktiež zelený, milujem jeho chuť .. tak príjemnú, lahodnú a zároveň mi niekedy dokáže úplne spríjemniť deň. Ja preferujem skôr sypané čaje, pretože mi príde, že ich chuť vynikne omnoho lepšie ako z vrecúšok. Čo sa týka ovocných, mám veľmi rada šípkový. A ešte mojou láskou je škoricový, ktorý mi pripomína Vianoce :3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. skus si kupit caje v marks and spencer maju tam dost super milion druhov mne najviac chuti matovy a este si donho nahadzem chia seeds :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. taky miluju čaje a och, ten hrníček!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taky miluju čaje a piju jich hodně, ať je jakékoli roční období :) Máš moc pěknou sadu
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten servis je nádherný! Já mívám období, kdy piju jenom kafe a pak jen čaj. Momentálně mám tak půl na půl ale vzhledem k tomu, že chci začít žít zdravěji tak chci kafe úplně vyřadit protože zelený čaj by měl mít úplně stejný efekt na doplnění energie jako káva a samozřejmě je zdravější:) Taky nemám ráda ovocné čaje... I když nedávno taťka donesl krabičku nějakých lepších čajů a tam byl broskvový který byl výborný:3

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kedysi som čaje vôbec nepila, ale fakt vôbec, max. keď som bola chorá alebo fakt raz za čas a to keď tak len ovocný. Asi pred dvoma mesiacmi som ich začala ich piť často a strašnee mi chutia :3 najradšej mám mätový a žihľavový. Tiež aktuálne som začala piť také bylinkové a celkom mi chutia :)

    http://martinaobrien.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE