YOGA NOTES: SEQUENCES

2015-04-26

Tento článok som vymýšľala príliš dlho. Rozmýšľala som o tom, že si budem písať také malé "lifestyle notes" z rôznych sfér a keďže som začala v jari cvičiť jógu, tak som vám chcela písať aj o tom. Toto sú moje začiatky týkajúce sa ranného a večerného cvičenia. Napísala som len svoje prvé skúsenosti na skúšku. Rada by som pokračovala s rôznymi yoga notes týkajúce sa rôznych partií tela a rôznych nových cvikov. Taký amatérsky súhrn mojich pocitov, bolestí a stavov duše. Teraz som začala jógu cvičiť vonku na fitness ihrisku. Budem sa tam snažiť vracať každú sobotu, tak mi dajte vedieť, či budete chcieť vidieť napísané nejaké moje skúsenosti.

[31.3. - 20:10] Dnes som oficiálne začala s jógou. Už som to skúšala v minulosti, ale nikdy som to nevydržala praktizovať dlhšie, pretože som nenašla tú správnu stránku, server alebo videá, kde by to bolo príjemné, mne vyhovujúce, kvalitné a bezplatné. Ale dnes som našla jeden skvelý youtube channel, ktorý obsahuje úžasné videá s príjemnou inštruktorkou a tak ma hneď nadchlo sa do toho pustiť. Pozrela som si kurz pre začiatočníkov a keďže je už večer, vyskúšala som Bedtime Yoga Sequence, po ktorej som sa rozhodla to praktizovať každý deň, pokiaľ budem mať čas. Bolo to nesmierne upokojujúce a príjemné a dokonca ma to na konci skoro uspalo. Tomu vravím relax a dobrý pocit zo seba. Cítim sa natiahnutá, vyrovnaná sama so sebou a pyšná, že som sa do toho opäť pustila. Zajtra ráno chcem vyskúšať Morning Sequence, pretože vždy vstávam o hodinu skôr, keby som mala niečo na pláne ako čítanie knihy, robenie úloh a podobne. Už sa teším, kedy sa na to vrhnem ráno. Mám zo seba skvelý pocit!

[1.4. - 7:07] Dnes ráno som vstávala o šiestej a prišla mi to ako skvelá príležitosť vyskúšať Morning Yoga Sequence. Bola som neskutočne unavená a mala som svalovku po celom tele z predchádzajúceho cvičenia. Áno, aj mne prišlo čudné, že zo včerajšieho naťahovania ma všetko bolelo. Mám pocit, že tieto cvičenia mi pomáhajú s uvoľnením stresu a flexibilitou. Kedysi som chodila 11 rokov na tanečný, a teraz som stratila chuť do pohybu. Jóga mi vyhovuje ako skvelý začiatok pre pohyb a silu, ktorú chcem nadobudnúť.

Budem rada, ak mi vaše skúsenosti a typy pre ďalšie cvičenie pomôžu, takže mi určite dajte vedieť do komentára vaše skúsenosti.
Pre otázky a odkazy k článkom môžete využiť aj môj ask.fm, kde vždy rada odpovedám - ask.fm/feelikeunicorn

5 komentárov:

  1. Jógu i ja veľmi rada cvičím. A chcem ju začať robiť každý deň, ale zatiaľ som sa k tomu nejako nedostala. Ale som po dnešnom dni úplne zničená - hneď, ako dopíšem tento komentár a poprezerám ďalšie blogy, tak si asi vyberiem podložku a trochu si zase ponaťahujem svaly :)
    Ale určite popridávaj i nejaké svoje obľúbené cviky :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý nápad.
    Už dlhú dobu sa odhodlávam na jógu aj ja. Obdivujem totiž tú flexibilitu, ktorú ňou dokáže človek získať. Tak sa vďaka tebe možno aj konečne k tomu odhodlám.
    Mimochodom krásne fotky a celkovo blog.. také príjemné prostredie! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hm..no okay..myslím, že je čas na to, abychom se do té jógy pustili taky =D

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  4. díky tobě jsem konečně začala zkoušet cvičit jógu.. a to je tak krásné!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. joga že úžasná a je naozaj zázračné čo všetko dokáže s človekom spraviť. ako vie povzbudiť a zbaviť človeka zlej energie, ktorú v sebe nosí po celý deň. tak isto, odkedy cvičím jogu, mám krajšie a lepšie držanie tela. jednoducho sme ako zvnútra tak aj zvonka vyrovnaní a je to skvelé tak len tak ďalej :))

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE