WALK AROUND: BRATISLAVA

2015-07-19

Sľubovaný článok z Bratislavy je pre vás možno prekvapením, pretože je to rovno walk around článok. Ja som momentálne v Grécku a tak som si dovolila prednastaviť nejaký outfit z príbehom a keďže som bola pred tým v Bratislave, voľba bola jasná. Viem, že outfit je podobný tomu predošlému, keďže mám na sebe to isté tričko a topánky, ale rozhodla som sa ho aj tak zverejniť najmä preto, lebo mám na sebe aj nové kúsky kúpené v Bratislave ako kraťasy a náhrdelník. Ako som už písala v minulom článku, môj výlet v Bratislave bol mierený na nákupy, ale nebolo to len o tom pobehovaní v nákupných centrách. Bolo veľmi krásne počasie, aspoň prvé dni sme sa mohli prejsť po Starom meste. Šla som aj do antikvariátu, kde som si minule zobrala tak veľa kníh, aj teraz som tam nejaké našla. Staré krimi romány písané po anglicky, ale nejako ma nezaujali natoľko, aby ma prinútili si ich kúpiť. Ja som sa vo vlaku vrhla skôr na slovenského autora - Maxim E. Matkin. Našla som ho vďaka instagramovej fotografie jednej skvelej blogerky a tak mi napadlo, že to vyskúšam aj ja. Prečítala som jeho dve knihy, pretože boli vážne krátke - Láska je chyba v programe a Nie na ústa. Musím povedať, že napriek tomu, že som slovenských autorov pred tým vôbec nečítala. Naozaj ma to zaujalo, nejak filozoficky to prilnulo k mojej melancholickej duši a navždy to tam ostalo. Je to možno čudné, ale zbožňujem filozofovanie nad životom, melanchóliu, chaos a drámu. Po týchto knihách som sa rozhodla prečítať si aj ďalšie, ale najskôr ich niekde budem musieť zohnať, keďže voľne dostupné na internete boli len tieto dve. Som zvedavá, čo som si vybrala čítať cestou na dovolenku, asi niečo po anglicky, aby som si tam úplne neotupila mozog. 

Ale s tými knihami som celkom odbehla od tohto článku. V Bratislave som po prvýkrát ochutnala čínu, už viem, čo sú to rezance a na spomienku mám doma paličky, s ktorými som sa vždy chcela naučiť jesť, ale úrpimne stále nechápem ako to oni zvládajú. Ďalšou skvelou spomienkou z Bratislavy pre mňa bude určite stretnutie s Gogom. Ja som veľmi zaťažená na youtube a na gaming, takže keď som ho uvidela, skoro som odpadla. Nikdy som netušila, že to bude tak vzrušujúce stretnúť slovenského youtubera v nákupnom centre. Keď som ho tam zbadala, úplne mnou prebehli horúce zimomriavky strachu a zmeravela som. Nechcela som ho otravovať, ale priateľ ma popostrčil, nech idem k nemu, tak som sa mu prihovorila, ale už si poriadne nepamätám, čo som mu povedala. Asi len niečo v zmysle, že som veľká fanúšička a on okamžite pochopil, že s ním chcem fotku, čo bolo milé, keďže som sa triasla ako osika a nedokázala som zo seba vypustiť ani jeden zvuk. Potom som si rovno dala fotku s jeho priateľkou Luckou, ktorá je neskutočne milá osoba. Hneď ako som im poďakovala a odišla, tak som sa rozplakala a ešte hodinu som sa triasla, tak som sa radšej išla najesť. Neverím, že to so mnou urobilo toto, aj keď viem, že ja sama som neskutočne citlivá osoba a pocitmi dokážem reagovať na každú jednu udalosť, ale toto som vážne nečakala. 

Ďalšie dni sa počasie ochladilo, dokonca boli búrky, takže sme po večeroch radšej hrali stolné hry a pozerali filmy. Konečne som videla Argo a Kód Enigmy, z čoho som bola veľmi nadšená. Takéto mini výlety zbožňujem a už sa neviem dočkať, kedy si to zopakujem. Z kúskov, ktoré som si kúpila som ešte stále nadšená a asi ešte dlho budem. Dúfam, že v Grécku sa mám dobre a aj vy dovolenkujete skvelo. Ospravedlňujem sa za dlhý článok, ale keď už tu nie som, tak aby ste mali aspoň čo čítať. Určite mi dajte do komentárov vedieť, čo ste vy zatiaľ zažili cez prázdniny, ako ste sa pri tom cítili a podobne. Budem veľmi rada, keď si to budem môcť prečítať.

t-shirt: takko | shorts: bershka | sandals: deichmann | handbag: terranova | necklace: H&M
Pre otázky a odkazy k článkom môžete využiť aj môj ask.fm, kde vždy rada odpovedám - ask.fm/feelikeunicorn



7 komentárov:

  1. V jednoduchosti je krasa :)

    http://www.curyinthecity.blogspot.cz/
    Fashion Paris&Prague

    OdpovedaťOdstrániť
  2. že Gogo a že Lucka!! :D no dovidenia. to by som sa asi ani nepohla a len ticho zazerala! mega vec! Užívaj mé drahé Grécko ja pošlem pozdrav z Itálie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fotku s Gogom som videla na tvojom instagrame a bola som úplne bez slova. Tiež ho mám dosť rada, a síce je to predsa len človek rovnako ako ja... ajtak by som bola celá bez seba, kebyže ho stretnem, pretože je to podľa mňa skvelý človek :)
    Ja sa priznám, že som bola v antikvariáte len raz, aj to pred týždňom, ale je to tak skvelé miesto. Ide z neho niečo ... iné. Nie je to ako kníhkupectvá. Je to niečo, z čoho ide taká iná energia ani to neviem presne popísať ale je to ako vrátiť sa o 50 rokov dozadu. Videla som tam aj niekoľko platní a úplne som zatúžila mať doma gramofón. Ah .. taká tá melanchólia. Dúfam tiež, že si užívaš dovolenku najviac ako vieš :) ja trávim prázdniny dobre, lepšie ako minulý rok snažím sa využiť každý deň, ale pritom nezabudnúť aj na pokoj pre seba, aby som si zrovnala svoje myšlienky a trochu si oddýchla. Počasie je možno až pridobré na to, ako by som chcela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. matkin je môj najobľúbenejší, prečítaj všetko, čo budeš môcť :D yaay, gogo a lucka, tiež ho mám rada a inak super kratase :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE