NEW IN: BOOKS

2015-08-11

August ako letný mesiac sa netýka len letných výpredajov oblečenia, ale taktiež kníh a prípravy do školy. Nového sa mi toho nazbieralo viac a tak som sa rozhodla urobiť menšiu zmenu v podobe článku o knihách, čo je u mňa celkom nezvyklé. Knihy som taktiež rozdelila do dvoch kategórii - voľný čas a škola (keď už bude tá maturita). 

  • Rada by som začala najnovšou knihou, ktorú mám a to je Odviaž sa kdekoľvek od Keri Smith. Túto knihu som vyhrala v giveaway u skvelej Bee. čo ma neskutočne potešilo. Ešte som si netrúfla vyplniť žiadnu stranu, ale verím, že sa do toho časom pustím, môže to byť vážne zábava, aj keď na to treba riadnu odvahu.
  • Ďalšími voľnočasovými knihami sú anglické verzie románov If I Stay a Where She Went. Prvú knihu som prečítala na dovolenke cez čítačku a ani som netušila, že to má pokračovanie. Avšak priateľ mi ukázal na internete skvelý antikvariát a navrhol mi, či by som si niečo nevzala. Keď som uvidela, že kolekcia oboch týchto kníh stojí desať eur, nemohla som odolať a musela som to mať v originále doma. Už sa neviem dočkať, kedy si prečítam druhú knihu a či ma tiež dostane.
  • Školská kategória je o niečo jednoduchšia, maturitu z angličtiny a španielčiny som si kupovala sama za normálnu cenu v kníhkupectve, španielske Uso de la gramática espaňola mám z rovnakého antikvariátu ako predošlé knihy a slovník som dostala ako darček. Už sa jednoducho neviem dočkať, kedy sa do toho pustím, pretože som asi trochu viac motivovaná ako by som mala byť.
Snáď vás moje knižné dobrodružstvá neodradili. Toto je len zlomok mojej knižnice, keďže väčšinu diel a učebníc mám v počítači a na čítačke. Nuž doba sa posunula a mne to je výhodnejšie robiť takto, ale aj napriek tomu sa vždy poteším, keď dostanem nejakú novú knihu do rúk. Máte vy nejaké nové knihy, učebnice alebo hocičo iné, čo sa dá čítať?

10 komentárov:

  1. Momentálne čítam knihu It´s not how good you are, It´s how good you want to be, no čakala som od toho viac. Príde mi, že je kniha určená pre ľudí z reklamných agentúr a popritom sa to nikde pri popise knihy nespomínalo. Nevadí. Nedávno som dočítala Fanúšičku a Papierové mestá, ktoré boli celkom fajn :)
    A na knihy If I Stay a Where She Went si už robím zálusk :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  2. if i stay som čítala cez mobil a bolo to skvelé, len mi je teraz ľúto, že som si film pozrela skôr (a je neuveriteľne krásny), a tak som si čítanie až tak neužila. rozhodne chcem prečítať pokračovanie, počula som, že je o dosť lepšie ako prvý diel, takže som zvedavá. inak, fakt by ma to zaujímalo a bola by som rada, ak by si mi odpovedala: o aký antikvariát išlo? aj ja by som si rada zohnala nejaké učebnice, napríklad nemčinu, potrebovala by som celkom súrne, alebo aj normálne voľnočasové čítanie. kedysi som našla antikvariáty, ale bolo v nich len pár dobrých kníh, o ktoré by som teoreticky mala záujem.
    inak novú knihu nemám žiadnu, no ako som videla v martinuse zľavy kvôli ich 25.výročiu založenia, rozmýšľam, že nejakú si objednám, ale to vyberanie bude dosť ťažké. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. If i stay jsem viděla film, nečtu, ale film byl krásný:))
    Verranda

    OdpovedaťOdstrániť
  4. When she went si musim co najskor precitat <33

    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám teď rozečtenou knihu Romeo, Julie a tma a zatím mě to baví:) Jinak se modlím, abych si nemusela učebnic kupovat moc:D Ale mylsím si, že hodně jich budu potřebovat ještě z prváku...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. momentálne nečítam nič, pretože na to jednoducho nie je čas :/.
    ale poznám tú prípravu na maturitný ročník.. to boli časy :). uži si to, kým sa máš z čoho učiť :D.

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. milujem if i stay, ale ešte viac miluje where she went, pretože je to neskutočná kniha a mám pocit, že nahliadnuť do zlomenej chlapčenskej duše bolo niečo odlišné. úplne odlišné a milujem to. tiež by ma inak veľmi zaujímalo, kde si prišla k týmto knihám, pretože ja si väčšinou knihy objednávam z normálnych stránok, teda sú drahšie. nemôžem uveriť, že obe knihy boli len 10 eur dokopy. ja som prešla na povinné čítanie, čo ma úprimne nebaví nebudem to tajiť a už mi chýbajú nejaké nové knihy, ktoré by som čítala z väčšou radosťou. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. where she went je nádherná kniha! Líbila se mi snad ještě víc, než první díl. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kdyby se mi knížky z povinné četby četly tak dobře, jako volnočasové, tak si pískám :/ cappuccinolover.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. If I Stay som čítala a počula som, že pokračovanie je ešte lepšie! :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE