NEW IN: WINTER SALE

2016-01-06


three pieces

Aj keď som štvrtý deň tohto roku vstala s bolesťou hrdla a hlavy, neodradilo ma to od mojich plánov. Celú jeseň som uvažovala nad januárovým výletom do Košíc, trochu si pozrieť zľavy a urobiť si aspoň malú radosť. Preto som počas jesene veľmi nenakupovala a trochu som si šetrila na túto významnú udalosť. Veď keď už máme tie vlaky zdarma, tak to treba trochu využiť. Do Auparku som zavítala najmä pre zľavy v H&M. Z tohto obchodu mám asi iba jeden kúsok v celom šatníku, ale bola som zvedavá na zľavy. Bohužiaľ, ako vždy, sklamal ma. Netuším čím to je, ale ani na internete a ani v samotnom kamennom obchode som si nedokázala nájsť žiadny kúsok, ktorý by mi padol do oka.

Mango bolo ďalšou modlou, do ktorej som sa chystala a aj keď som tam našla pár skvelých a zázračných kúskov, výhodnejšie zľavy sa mi stále podarí chytiť na internete, tak som sa ich rozhodla zanechať na pospas iným ľuďom. Tieto tri kúsky, ktoré som si nakoniec kúpila pochádzajú z obchodov, v ktorých nikdy nenakupujem a nie sú ani tak môj štýl, čo ma veľmi prekvapilo. Ale bolo to milé prekvapenie!

Prvým obchodom, ktorý ma neskutočne prekvapil bol New Yorker, v ktorom som si kúpila až dva kúsky. Prvým je tento sveter a rolák zároveň. Už dlhšie som po niečom takomto túžila. Túto sezónu som si ešte žiadny sveter nekúpila a tak to bola skvelá príležitosť. Bol zlacnený skoro o polovicu a ja som si vybrala túto krémovo bielu verziu, pretože čiernej a sivej mám v šatníku už dosť. Biela na mne snáď vynikne a dúfam, že sa o tento sveter dokážem postarať lepšie, ako o tie predošlé. Nemáte nejaké tipy na starostlivosť o pletené svetre? Po niekoľkých mesiacoch začínajú vyzerať vždy dosť opotrebovane, čo ma mrzí a chcela by som s tým niečo urobiť.

ask.fm/feelikeunicorn - instagram.com/feelikeunicorn - lookbook.nu/feelikeunicorn



Druhým kúskom bolo taktiež niečo, po čom som túžila už dlhšiu dobu (v skutočnosti všetky tieto tri kúsky majú rovnaký dôvod kúpy, inak by som to nechala v obchode že?). Je to tento dlhý cardigan. Siaha až do polovice lýtka a je príjemným spojením tmavošedej a bielej. Je veľmi tenký a príjemný na dotyk, čiže je dokonalý aj na letné obdobie. Nemá ani gombíky a na spodku môžeme nájsť zaujímavý strih, čo určite pomôže každému outfitu. Ako viete, ja vlastním len jeden cardigan, takže tento druhý mojej zbierke len pomôže. Zaujímavé je, že oba sú v odtieňoch šedej a to som vravela, že mi už viac kúskov v týchto farbách netreba! *guilty pleasures*
Posledný kúsok som zohnala v zľave v Terranove a je to základ pre každé zimné obdobie. Ja som počas zimy nikdy čiapky nenosila, ale v poslednej dobe som to považovala za nutnosť a tak som ju neustále kradla priateľovi. Chcela som si zaobstarať vlastnú a do oka mi padol tento šedý zázrak. Je ideálnej farby a veľmi sa mi páči aj materiál. Je hrubšia na dotyk, nie ako tie ostatné tenké "beanies", z ktorých mi akurát bude zima na hlavu. Veľká spokojnosť.
Posledný odkaz, ktorý napíšem venujem všetkým obchodom, ktoré takéto záležitosti praktizujú *česť výnimkám, veru sú aj také*. Ja som žena, ktorá rada nakupuje v zľavách, veď prečo nie? No občas ma zarazí to, aké produkty dávate do zliav. Zimný výpredaj je na to, pretože je koniec sezóny a nie preto, lebo sa chcete zbaviť špinavých a poškodených vecí. V určitých obchodoch som sa neraz stretla s tým, že ich výpredajové produkty boli potrhané, niečo im chýbalo alebo boli celé zasvinené od make-upu (tiež nechápem, dámy, ako to vy skúšate). Po niekoľkých skúsenostiach každý zlacnený tovar dôkladne kontrolujem, pretože niekedy ma vážne dostane, čo všetko tam dokážem nájsť. Chápem ak z desiatich kúskov je poškodený jeden, to sa stáva. Zamestnanci si ani nemusia všimnúť, že je s ním niečo zle. Ale keď v obchode, kde je vo výpredaji dvadsať kúskov a z toho je pätnásť poškodených, niečo im chýba, vyzerajú ako kravezpyska alebo sú celé obonačené rôznou dekoratívnou kozmetikou (vtedy, keď už začnem používať nezmysluplné slová, som vážne naštvaná), tak myslím, že to je už vrchol. Niečo také vôbec vystaviť do výpredaja je normálne? Občas na zaplakanie. Tiež chápem, že vo väčšine prípadoch je vina na strane zákazníka. Niektorí ľudia zaobchádzajú s tovarom vážne nedôkladne. Ale ako je možné, že v niektorých obchodoch takýto poškodený tovar nenájdete a v niektorých sa nimi plnia výpredaje? 

15 komentárov:

  1. Ta čepice se mi moc líbí a vše máš dokonale nafocené! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný rolák a s tím špinavým a poškozeným zbožím ve výprodejích..to je problém snad všude. Nepamatuju si už hodně dlouho obchod, kde bych na něco takového nenarazil. Je to smutné. Měli by na to vyhradit speciální místo, kde by bylo napsáno, že se jedná o poškozené věci a měla by tomu navíc odpovídat i sleva. Holt stále máme co dohánět vůči Západu..

    Michael
    MesHommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no inak toto som počula od viacerých už, že v H&M je to stále viac a viac nič moc. Moja mamina bola pred mesiacom v Anglicku a keď tam bola vraj tam to tiež stratilo úroveň. Ja si pamätám, keď H&M ešte u nás nebolo, mala som z tadiaľ nejaké veci ale z Anglicka keď som bola ale viac tam už nenakupujem. Pri new yorkeri mi vadí, že je veľká pravdepodobnosť, že bude mať niekto iný to isté na sebe. Ja som sa posledne takto prekvapila v Bershke, aké super veci tam majú, inak ma prekvapilo aj C&A :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bershku milujem, je to skvelý obchod ♥ Škoda, že v Auparku nebol (dokonca som tam nenašla ani Zaru). Ale pri každej návšteve Bratislavy mám z Bershky najviac kúskov!

      Odstrániť
  4. Ta čepice je super, líbí se mi tvůj blog, rozhodně dávám odběr!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten rolák je dokonalý ♥ inak ani nevieš ako veľmi ti rozumiem. Ja som tiež hned po sviatkoch bola v Košiciach, pretože som si povedala, že určite budú mať nejaké výpredaje a ani ľudí nebude toľko (aj keď bolo ich 2x toľko ako pred Vianocami). Avšak, bola som tiež dosť sklamaná z toho, čo som videla. Ja rozumiem, že sa musia obchody nejakým spôsobom zbaviť tovarov, ale dávať vonku veci ešte z leta, to mi príde proste viac ako zbytočné, pretože to tam nikto nekúpi. Stáva sa mi dokonca, že prídem do obchodu a keď vidím tie veci z výpredaja, tak mám pocit, že to k tomu obchodu vôbec nepatrí a ani nehodí, ako keby to zobrali z nejakého úplne iného a hodili to na vešiaky. Možno to bude mať nejaký dôvod prečo je to tak, ale ja tomu rozhodne nerozumiem.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Všechny tři kousky jsou naprosto super, u mě by asi vyhrál ten rolák, protože jsem jimi tuhle zimu posedlá :) a taky mě občas překvapí obchody od kterých to nečekám a naopak :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Presne takovou cepici shanim celou zimu a nic! Pujdu se do Terranovy podivat :D

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    FB Page

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pekné veci a páči sa mi, akým štýlom sú fotené. Čo sa týka tých výpredajov v obchodoch, tak to môžem s tebou súhlasiť. Tiež mávam pocit,že sa chcú zbaviť" špinavých a poškodených vecí".

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Niekedy aj mňa dokážu prekvapiť obchody ako New Yorker alebo Terranova. Z Terranovi mám aj ja čiapku, ktorú som si kúpila pred (alebo už počas.. nepamätám sa) touto zimou a určite som nešliapla vedľa - čiapka je strašne príjemná a svoj účel spĺňa ;) Čo sa týka svetrov a cardiganov, ja sama ich mám doma neskutočne veľa, pretože ich mám strašne rada ;)

    Car ~ galkvinne.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nech žijú vlaky zadarmo a to, že je košický Aupark tak blízko stanice :D
    Mám rada H&M. Fakt. Majú tam veľa dobrých kúskov skvelej kvality a za super cenu. Ale priznávam, že vždy, keď sa dlho chystám na nákupy, tak tiež odchádzam iba sklamaná, no vtedy, keď iba idem okolo a poviem si, že nikomu neuškodí, keď dnu len "mrknem", tak vychádzam von s plnou taškou a prázdnou peňaženkou (ako minuloročný trip do Bratislavy, kedy sme sa dnu šli doslova len zohriať a trochu zabiť čas a ja som si kúpila topánky a kabelku :D).
    New Yorker nemám veľmi v láske, keďže je to najväčší obchod, aký v prešovskom Maxe máme a potom vždy, keď prídu s novou kolekciou tričiek, tak ju pekne celú vidím, keď sa prejdem po meste - a to ani nemusím vojsť do obchodu. Ale čo sa týka práve takých basic kúskov, tak ma vždy príjemne prekvapí - rovnako ako aj Terranova, ktorú som si v poslednej dobe zamilovala :D

    A niekedy si skutočne treba dávať pozor, s čím ideme ku pokladni. Lebo tiež nechápem, ako niektoré veci môžu visieť v obchodoch - i keď si často myslím, že vina je na strane zákazníkov. Väčšina obchodov podľa mňa nechce, aby sa o nich šírilo, že predávajú zničené veci. Make-up na oblečení... Niekedy mám až pocit, či si do toho niekto neutrel celú tvár :D A tak ako seriózne potrhané veci som zatiaľ ešte nevidela - a asi som za to rada :D
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Máš skvělý design blogu a zpracování fotek tomu přidává taky velké plus. Opravdu nádherné! :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE