I LOOK FORWARD TO...

2016-06-09


Presne o týždeň budem sedieť niekde v Bratislave na obede po napísaní testov prijímacej skúšky. Už len týždeň! Ten neuveriteľný pocit, keď to konečne budem mať za sebou. Skončí etapa nepretržitého trojmesačného učenia sa. Môj voľný čas nadobudne nový význam a ja už teraz rozmýšľam, čo budem môcť od budúceho štvrtka robiť. Posledné prázdniny, ktoré si môžem ešte užiť ako "dieťa". Plány vždy boli, sú a budú, ale po tom mojom trojmesačnom "celibáte", kedy som väčšinu aktivít odmietala so slovami "musím sa učiť", ma čaká vítaná zmena. Existuje nekonečný zoznam aktivít, na ktoré sa o týždeň môžem začať tešiť. Ja zoznamy milujem:

...konečne si po polroku sadnem za počítač, posťahujem všetky soundtracky, ktoré sa mi vo filmoch páčili a všetky nové albumy, ktoré som si od ich vydania chcela vypočuť - nastane ten čas, keď nebudem musieť počúvať len tých pár pesničiek v mojom mobile stále dokola

...filmy, filmy, film? Prebudenie filmomaniaka zo spánku bude veľkolepé. Posledné mesiace som filmy pozerala jedine v kine, doma som si mohla dovoliť pozrieť len ten film, ktorý sa mi zíde na prijímačky a tak som žila anglickými a španielskymi klasikami - konečne si ich budem môcť popozerať všetky (bol menší eurový výpredaj na Almodóvara a tak som ho vzala útokom, ups).

...povinné čítanie na vysokú školu mi síce otvorilo oči a zároveň mi ukázalo aké úžasné dokážu byť klasiky od svetoznámych autorov (v ich čítaní mienim pokračovať), ale konečne si budem môcť prečítať jednoduchú knihu pre obyčajné dievča, ktoré si rado poplače a zaláskuje sa. Začínam rozmýšľať, žeby som si znova prečítala trilógiu Fifty Shades či Tento muž ešte pred tým ako sa dostavím na vysokú školu, lebo mám dojem, že potom sa týmto mojim záľubám nebudem môcť venovať. A samozrejme, konečne sa dopracujem aj k druhej časti If I Stay - Where She Went. Prvú som čítala pred rokom, tak schválne, ako mi to oživí spomienky na pláž v Grécku?

...aj tento rok sa chystám do Grécka a aj keď z toho nie som veľmi nadšená (veď viete, byť 12 dní s rodinou bez priateľa a kamarátov, byť niekde po piatykrát, byť niekde, kde sa človek dorozumie skôr po slovensky ako po anglicky a tým pádom sa cíti úplne nepotrebne, a mnohé iné dôvody). No mám dôvody aj na radosť, milujem čítanie na pláži, večeranie v reštauríciách, ten čerstvý vzduch od mora, ktorý na nás pôsobí príjemne, aj keď je tridsaťpäť stupňov...

...môžno začnem vyzerať ako človek! Nechcite ma vidieť za posledné dva týždne. Každý deň mám na sebe to isté, vlasy neustále vypnuté, pleť je vysušená ako Sahara, obočie snáď nevidelo ani pinzetu. So šošovkami sa nebabrem a do spoločnosti sa mi veľmi nechce. 
...dokonca aj pribudnú články na tento blog. Asi po mesiaci sa vyberiem fotiť, keď prídem na to, čo. Ja už ani neviem, ako sa majú ostatní na blogoch, som ako odseknutá od jedného celého veľkého internetového sveta. Žijem iba youtubom, ktorý mi nahrádza večerné pozeranie televízie. 

...kúpim si niečo za odnemu. Nebudem sa šetriť ako vždy, že to mi netreba, to stojí veľa a bla, bla, bla. Lebo potom skončím ako teraz, nemám, čo poriadne na seba. Keď vidím, že ostatní ľudia majú asi 20 párov tenisiek a ja mám jedny, tak ma to núti sa trochu zamyslieť nad tým, že prečo práve ja ukazujem svetu svoje outfity, keď je to stále to isté dokola? Nemala by som práve ja stále prísť s niečím novým, čo ostatní ešte nevideli? No tie večerné filozofické myšlienky, veď viete.

...chcem si začať zarábať. Mám 19 a ešte nikdy som nemala prácu, cítim sa nepotrebne, keď všetci okolo mňa idú ráno v lete na brigádu a ja si sedím doma za počítačom. U nás na východe je ťažké byť brigádnikom, najmä v menších mestách. Ponuka je tu asi taká - čašníčka, predavačka, vykladačka tovaru, zmrzlinárka. A to všetko za 1,50€ za hodinu. V Blave by som si mohla sedieť niekde na riti ako sekretárka, a dostala by som trojnásobok. Preto nechcem "makať za nič". Skúsim sa skôr zamerať na brigádu cez internet, pohľadám nejaké preklady a podobné veci. Uvidíme, či sa mi podarí niečo také zohnať.

...výlety! Musím využiť to, že do konca júna mám ešte vlaky zadarmo. Prvá zastávka je Bratislava (najprv prijímačky, potom zaslúžený oddych) a taktiež by som sa rada šla pozrieť do Košíc. Bola som tam párkrát, ale nikdy som nebola na námestí a ja tak túžim ho vidieť. Tentoraz nákupy pôjdu bokom a snáď tam aj niečo pofotím, ak výjde pekné počasie. 

...a aj do stredoškolského poriadku sa pustím. Za tie posledné mesiace som sa tak zaplavila papiermi, že mi izbu nevidno. Jedna veľká katastrofa, musím niekde vopchať všetky materiály zo strednej školy, pretože nemám to komu predať, som najmladšia.

Je toho omnoho viac, ale našla som si čas len na pár takýchto bodov. Znova sa ozvem až o týždeň a možno aj neskôr, keďže sa chystám v Bratislave ostať trochu dlhšie, aby som si užila také malé mini prázdniny. Možno sa ozvem s článkom o prijímačkách, ale to uvidím, či bude o to záujem. Veď som o škole kecala už dosť dlho že? Aspoň cez prázdniny od toho budete mať pokoj. Na snapchat (feelikeunic0rn) a instagram sa snažím pridávať pravidelne (aj keď občas nevychádza, snažím sa) - a tak ak by ste chceli vedieť ako počas mojej neprítomnosti žijem, tak ma nasledujte.  A na čo sa vy tešíte? Aké máte plány na leto? Mne to zbehlo veľmi rýchlo. Uvedomujete si vôbec, že je za nami skoro polovica roku 2016? Kde sa podel? Veľmi čudné mi to príde, nechcem veriť tomu, že už pôjdem na vysokú. Wau.



3 komentáre:

  1. Och, ani si nevieš predstaviť, ako sa neviem dočkať stredy, keďže v utorok štrnásteho mám prijímačky v Bratislave ja (ale idem už v nedeľu večer spolu s kamarátkou, ktorá má prijímačky v pondelok), nech už si potom môžem aj ja plne užívať definitívne voľno a pokoj ♡
    A plány máme rovnaké - jedným slovom by som to zhrnula ako "oddychovať" ♡ Aj na mňa čaká hora kníh, filmov a miest, ktoré chcem počas leta určite vidieť :D
    O tvojich prijímačkách určite napíš - napríklad mňa osobne to dosť zaujíma (či už ako to prebiehalo u vás, ale aj tvoje dojmy a pocity) a myslím, že to pomôže aj prípadným záujemcom, ktorý sa tiež chystajú na prekladateľstvo ♡
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak držím palce nech to máš čo najskôr za sebou :))

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je super, držím palce ať ti to všechno vyjde a ať si zaslouženě odpočineš :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE