DIY RAW CUT

2016-08-26


Ak ma sledujete na instagrame, tak určite viete, že som si ja (nešikovný a hlavne netrpezlivý človek) dovolila pripraviť DIY. Keďže som tak netrpezlivá a nešikovná moje DIY články budú plné rýchlych tipov, ktoré sa dajú urobiť za pár minút (viac totiž pri činnosti nevydržím).

Prvé DIY bude obsahovať ako na "raw hems" poslovenčene "rozstrapkané lemy na džínsovine", čo je aj aktuálnym hitom, ku ktorému inklinujem. Je ich možno vidieť vo všetkých obchodoch a sú občas aj predražené (by som povedala). A preto som si dovolila vytiahnuť moje staré sivé rifle, ktoré som na sebe nemala asi štyri roky, aby som ich mierne upravila. S výsledkom som spokojná a hlavne ma teší to, že sa to dá urobiť len v štyroch krokoch.

1. Najprv je potrebné sa rozhodnúť do akej dĺžky odstrihneme konce nohavíc. Ja som odstrihla len trochu a tak sú mi nohavice až k členkom, aby som ich mohla nosiť počas jesene. Ideálne v lete sú aj "cropped jeans", takže neváhajte a pokojne odstrihnite aj viac.

2. Druhý krok obsahuje v podstate to odstrihnutie. Nemusí to byť ani dokonale rovno, keďže "čím horšie to vyzerá, tým lepšie" (haha). 

3. Konečne pristupujeme k takzvanému "strapkaniu". Konce nohavíc vložíme medzi nožnice a začneme ťahať. Čím silnejšie, tým viac rozstrapkane to bude vyzerať, avšak treba si dávať pozor.

4. Ak vám to nožnicami nestačí (tak ako mne) pridala som ďalší krok v podobe niečoho intenzívnejšieho. Je dobre nájsť nejaký ostrý nástroj, ktorý ma napríklad tvar háčika a opatrne povyťahovať aj vlákna, ktoré sú vyššie. Tým sa nám ukáže aj tmavší denim, viac vlákien bude visieť a celkovo to bude mať lepší efekt.

Som zvedavá, či toto DIY vôbec niekto použije, ale chcela som pretvoriť jeden z trendov, ktorý sa mi páči. Mám pre vás pripravené aj ďalšie DIY, takže aj budete mať záujem, v jeseni ho zverejním.

9 komentárov:

  1. Přesně takto jsem si vylepšila staré džíny asi před třemi dny! Původně jsem měla v plánu celý průběh dokumentovat a udělat v podstatě stejný DIY článek, ale nakonec jsem od té myšlenky upustila. :D Každopádně ty sis s tím vyhrála moc hezky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Přesně takto jsem si vylepšila staré džíny asi před třemi dny! Původně jsem měla v plánu celý průběh dokumentovat a udělat v podstatě stejný DIY článek, ale nakonec jsem od té myšlenky upustila. :D Každopádně ty sis s tím vyhrála moc hezky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ..tak veľmi sa mi páči štylizácia tvojich fotiek, že som úplne unesená ��..škoda, že nemáš foto aj na postave..finálne dielo aj s tvorcom..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ♥ Foto aj na postave určite bude, keď sa trochu ochladí, tak ich vytiahnem von a nafotím outfit (snáď sa mi to podarí, keď na to mám len polovicu septembra).

      Odstrániť
  4. Super návod, budu se těšit na outfit :) Mimochodem jsem ráda, že nejsem jediná, kdo nemá absolutně trpělivost (ani zručnost) na všechny ty DIY, která jsem všude po internetu :D
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento diy jsem si dělala taky :) je to skvělé obzvláštnění džínů :)) jen mi přijde, že to vytahování nitek je zvytečné. Stačilo jen odstřihnout a vyprat :)

    Style Solution blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Johoo :3 tohle DIY důvěrně znám, vždycky jsem ale trhala třeba kolena na zničených džínách atd., ale nikdy jsem nenašla odvahu k tomuhle, protože je mi těch kalhot líto -_- budu muset zkusit sehnat nějaké sekáčové. A taky se musím souhlasit s komentářem nahoře, že máš fotky a celkově blog strašně krásně udělaný! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je hezký nápad :)
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tiež nie som veľký diy človek, pretože mám málo trpezlivosti a nie som v tom veľmi šikovná. Toto vyzerá vážne skvelo, pamätám sa, že som ako malá mávala nohavice ktoré mali takéto rozstrapkané konce a nepáčili sa mi až tak, ale teraz som z nich úplne unesená ♥

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE