INTERNÁTNY ŽIVOT

2016-09-25




ťažký život

Môžem si tak akurát každý deň spievať "život nie je ružová záhrada". Aj keď to podľa tohto článku môže vyzerať, že všetko je dokonalé - skutočnosť je taká, že nemám na nič čas. Môj prvý týždeň obsahoval nejaké tie bratislavské dobrodružstvá, ale celkovo musím zhodnotiť, že mojej psychike prvý týždeň v škole nepomohol, skôr uškodil. Štatistiky sú také: z rozvrhu vyplýva, že nemám ani jeden deň voľný; dokopy obsahuje 2 predmety po slovensky, 3 predmety po anglicky a 3 predmety po španielsky; som vždy aspoň pol dňa v škole (napriek tomu, že mám niekedy za deň len tri predmety a začínam už o 7:20, mám medzi nimi dvojhodinové pauzy, čo mi veľmi radosť nerobí); najviac sa mi páčia slovenské a potom anglické predmety, a z tých španielskych mám hrôzu (ja som level B1, moje spolužiačky C1 - tipnite si koľko toho na hodine bežne rozumiem - nočná mora); domáce úlohy sú nekonečný príbeh a hneď v prvý týždeň sa ich nazbieralo asi milión (čo to preboha študujem za odbor!); peniaze sa ľahko míňajú (zariadenie izby, tričká lebo málo som ich z domu zobrala a hlavne jedlo); na izbe sa mi dobre spí a celkovo ten intrákový život sa mi páči, škola ma zatiaľ len rozhodila a ja som si uvedomila, že to bude sakra ťažké. 

Ale dosť bolo nariekania je čas sa zahrať na opisovateľku fotografií - na prvej fotografii môžete vidieť výškové bloky aka šturáky, kde sa momentálne nachádzam a píšem tento článok, nie je to žiadny architektonický skvost, ale žiť sa tu dá; z druhej koláži fotografií z instagram stories na snapchat nemám čas sa dá vyvodiť, že ak vám je smutno, zachránia to len oči; na tretej fotografii je výhľad z môjho balkónu - krásna divočina, každé ráno divé mačky a páni kosiči; a na pravo malá ukážka samotnej izby, teraz si predstavte, že tam sedím.


Ak máte dosť depresie a suchého humoru, postupujte nižšie k mojim bratislavským dobrodružstvám tohto týždňa.

BOTANICKÁ

Ešte predtým ako som sa vybrala do Bratislavy, urobila som si zoznam miest, čo chcem v tomto našom hlavnom meste navštíviť. Úprimne, neviem, či sa mi podarí tento rok splniť celý ten zoznam, keďže času niet a pomaly ani peňazí. Ale ako vidíte, už som začala. Keď som sa dozvedela, že ako študenti sa do botanickej dostaneme len za 1,50€, tak som neváhala, veď som v botanickej ešte nebola. Ach, tie časy, keď som ešte nevedela, že o týždeň budem v koncoch a nevedomky som sa prechádzala po tej botanickej záhrade. Usmievala som sa na každý sukulent či ružu a spoznávala som rôzne druhy javorov. 

ZÁHRADA

Aké patetické, ale veď kto by odolal kaktusom, kto? Ja som svojho vysnívaného intrákového priateľa ušetrila, keďže nemáme plastové okná, asi by tu uhynul v agónii z toho ako si nacvičujem britskú výslovnosť a ako si prekladám každú jednu vetu zo španielskej prezentácie. Ja ho takto týrať nechcem a preto si budem musieť počkať na ďalekú budúcnosť, kedy ho snáď trápiť nebudem.

Trochu odbočila od témy, ale každopádne, každému, kto ešte v bratislavskej botanickej nebol, odporúčam, nech si urobí výlet. 

FESTIVAL

Keď som ešte zvykla sedievať v Humennom (ach, tie časy), vždy som žiarlila na Bratislavčanov, že majú tak skvelé akcie hneď pod nosom. Ani neviete, aká som bola šťastná, keď som zistila, že sa konečne jednej zúčastním aj ja. Festival svetla za chladnej piatkovej noci bol okúzľujúci. Najviac sa mi páčili "radnica ožíva", ale taktiež aj aktivita s názvom kreslenie svetlom bola zaujímavá. Určite sa ešte na podobnú akciu v Bratislave vychystám. Najbližšie sa teším na Bielu noc

SVETLA

Na záver by som snáď povedala to, že aj keď budem mať čas pridávať možno iba raz za týždeň, bude toho viac ako napríklad v tomto článku. Moje skúsenosti, výlety, radosti a smútky. Síce je to štúdium ťažké, veľká zmena, stresy, som rada, že som tu a som rada, že sa stretávam s novými ľuďmi. Dokonca sú aj takí, ktorí ma spoznali z blogu, a to by mi v živote nenapadlo. Ja si idem teraz dať biosauri a pozeraž lets playe, lebo to je ten najlepší procrastinating.

9 komentárov:

  1. Jé, krásný článek! Závidím tu samostatnost a hodně štěstí ve škole! Já španělštinu po jednom roku učení vzdala. A to jsem typ člověka, co málo co VZDÁ :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pane bože. Idem ti do snapu poslať moju izbu. A sakramenstky si ju vážim. to kde bývaš? :( moje chudiatko, ty to tam vydržíš ja ti verím...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Želám ti veľa energie na tú mierne skazenú psychiku!
    No inak do botanickej sa chystám už dva roky a stále nič :D Bola sol tam raz a aj to som bola taká malá, že si to ani nepamätám. Festival svetla vyzerá skvele! Na Bielu noc asi tiež pôjdem, lebo minulý rok sa mi veľmi páčilo, len to oplatilo počasie.
    Keby ťa náhodou v tých bratislavských končinách stretnem, môžem ťa pozdraviť ? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jak mě baví číst tvoje články :) ta fotka toho stolečku s tím balkónem se mi hrozně líbí :) držím palce ve škole a snaž se to vydržet, určitě si brzo na všechno zvykneš :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miluju tvoje fotky a texty ♥ Věřím, že to tam budeš zvládat, já bych předměty asi nezvládala ani v té angličtině, i když jí mám celkem dobrou :D Jinak to ubytování vypadá docela v bídném stavu, ale svým způsobem se mi ten tvůj koutek hrozně líbí :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásný článek i fotky! :) věřím, že s tou španělštinou to brzy nebude tak hrozné, ale naprosto chápu všechny ty tvoje stresy. Já takhle chodit denně do školy, trápit se nad úkoly a ještě ke všemu v cizím městě, to bych nezvládala. Držím palce a superpevné nervy! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tiež som mala prvý týždeň šok keď som prišla na VŠ ale ono sa to ustáli aj keď aj po prvej hodine si vždy budem hovoriť, že už nestíham asi ani polovicu haha :D botanická záhrada je skvost Bratisky a radnica ožila skutočne krásne aj v sobotu :))
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jemineee. Je to depresívne!:D S tou španinou ti držím palce, pretože sama viem, aké je to trápenie a to si ešte k tomu na vyššej úrovni, než ja:D Tá internátna izba...nerozumiem, ako ich môžu nechávať v takom stave, keby aspoň zobrali od študentov o 10€ viac a kúpili vám nové postele alebo tak ako si ešte pred tým písala, urobili plastové okná.

    Do botanickej som počas prázdnin chcela ísť veľmi aj ja, no nikto sa neobetoval a pri pohľade na tie fotky ma to naozaj mrzí lebo je to jednoducho náádhera♥ A akcie závidím, nie len Bratislavčanom, ale aj Pražákom a presne kvôli tomu sa teším na výšku aj ja. Držím ti palce so školou, hlavne maj veľa síl a energie a už sa teším sa ďalší článok, snáď o kúsok pozitívnejší:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nezoufej! Bude líp! Ty první tejdny jsou vždycky nejhorší. Snaží se nás asi jen vydeptat. Bude líp.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE