TATRY 2017

2017-08-12

Už po tretíkrát v živote som zavítala v lete do Vysokých Tatier. Milujem hory, viac ako more. Ten čerstvý vzduch, výhľady, výlety a prechádzky, túry a pokoj. Tri dni plné dobrodružstva a mierne stiesnených podmienok (v duchu piati v jednej izbe). Taká slovenská dovolenka, ideálna. Najprv treba samozrejme zavítať na Štrbské pleso, pekne si ho poobzerať, či sa náhodou nezmenilo. Chytili sme ho v čase dažďov a trošku sme aj zmokli, no konečne som zažila hory v ich plnej sile, trochu záhdané a strašidelné. Výhľady na Tatry v hmle sú tie najkrajšie, nemohla som si odpustiť pár fotiek, aj keď už som nefotila tak často ako kedysi. 

Prvá túra sa niesla v mene spomienok. Opäť sme absolvovali výlet na Sliezsky dom. Naposledy sa nám páčilo to kosodrevinové prostredie, má to naozaj svoje čaro. Tentoraz sme však išli cez les a ja som sa nemohla vynadívať. To prostredie s vami robi divy a ja jednoducho strácam slová. Po našom dosiahnutí cieľa sa opäť ukázali mraky a začalo pršať. Vyzerala som v svojom sivom prštiplášti trochu zvláštne, ale pravda je, že som to zbožňovala, ten pocit, že mám na sebe niečo o tri šísla väčšie a že sa do toho môžem jednoducho schovať. Na druhý deň sa na nás usmialo slnko a mi sme sa vybrali na Popradské pleso opäť cez lesnú cestičku. Aj keď sme si mysleli, že tam naša cesta skončila, rozhodli sme sa vyliezť aj na Ostrvu. Toto bola pre mňa úplne nová túra, na ktorej som ešte nebola, takže som sa veľmi potešila. Výhľad na pleso, ktoré sa zdalo čoraz menšie bolo opäť úchvatné a slnko stále pálilo. Pálilo až tak, že všetci okrem mňa sa spálili (neviem ako to je možné, mne len chytilo nos). 

Na Tatry nedám dopustiť a stále sa tam rada vraciam. Preto som sa rozhodla pridať pár fotiek, aby mi pripomínali tieto krásne momenty. Vôbec mi nechýbalo more, naopak som bola šťastná, že som mohla stráviť kus svojich prázdnin v našej krásnej prírode, ktorá mi tak chýba. Mám ešte veľa čo objavovať a znova sa chystám na takú krátku slovenskú dovolenku. Nesmierne sa na ňu teším!

PS: Áno, Obi-Wan, R2D2 a moja sekáčová 50-centová mikina ma sprevádzajú všade!

3 komentáre:

  1. Ja pevne dúfam, že dokiaľ začne škola, tak sa mi podarí do Tatier dostať aspoň na jeden jediný deň - popri práci mi príroda chýba :D Veľmi si nepamätám, či som bola na Sliezskom dome (keď som bola mladšia, tak mi bolo akosi jedno, kam ideme, respektíve ako sa ono miesto volá, takže už skutočne netuším, či som zavítala aj tam), no Ostrvu si pamätám veľmi dobre - bolo to pár rokov dozadu, šla som len ja a môj ocino, ktorého nohy boli dvakrát také dlhé ako moje, takže som za ním cez tie kamene často priam utekala, slnko poriadne pieklo, no ten výhľad bol skutočne prekrásny ❤
    Nádherné fotky! ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naposledy jsem byla v Tatrách ani nevím kdy. O.o Z fotek to tam vypadá vážně nádherně, mám chuť se tam teď zase podívat. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mamka s bráchou se do Tater už podruhé chystají a tyjooo...úplně jsi mě tímhle navnadila, Tatry jsou krásné. A ta mikina je prostě úžasná.

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE