YVES ROCHER: ACT BEAUTIFUL

2017-08-05

Všade sa hovorí o ochrane životného prostredia. Ako jednotlivci sa však málokedy pozastavíme nad tým, ako k ochrane prispievame my. Zo znečistenia viníme len veľké korporácie a celý moderný životný štýl. Ja som však rada, že existujú aj výrobcovia, ktorí ekologicky myslia každý deň a dávajú nám možnosť, aby sme prispeli aj my ako jednotlivci. Keď ma moja obľúbená kozmetická značka Yves Rocher požiadala o môj názor na ich nové produkty, bola som nesmierne šťastná, pretože ich prírodná kozmetika mi veľmi pomohla v starostlivosti o vlasy (lupiny) a pleť (suchá). Momentálne prakticky nepoužívam skoro žiadne iné produkty okrem tých z Yves Rocher, keďže som si posledné roky uvedomila, že príroda je silnejšia a prospešnejšia ako chémia. 

popis produktov

Začiatkom tohto týždňa mi prišiel balíček plný nových koncentrovaných sprchovacích gélov. Táto novinka v sebe nesie obrovské posolstvo a zaujímavé vyhotovenie, ktoré som ešte nikdy predtým nevidela. V jednom flakóne sa totiž nachádza iba 100 ml a tie majú vystačiť na 40 kúpeľov, čím sa majú vyrovnať veľkému 400 ml baleniu obyčajného sprchovacieho gélu. Mycie zložky sú 100% rastlinného pôvodu, zloženie je pH neutrálne a bez kozervantov. Keďže vám takéto malé balenie vydrží tak dlho, šetríte taktiež spotrebu plastov. Dokonca je za každý zakúpený flakón zasadený jeden strom! Tieto produkty vám pomôžu ekologicky myslieť aj v sprche, starať sa o svoju pokožku a voňať perfektne po celý deň. Toto sú samozrejme tvrdenia, ktoré som sa pokúsila overiť pri mojom testovaní troch dostupných vôní: Mango & koriander, Bourbonská vanilka, Oliva & petit grain.

porovnanie: obyčajný vs koncentrovaný sprchovací gél

Môj balíček obsahoval všetky tri varianty koncentrovaného sprchovacieho gélu + 400 ml obyčajný sprchovací gél vône Mango & koriander pre porovnanie konzistencie. Tá sa mi zdá odlišná. Normálny sprchovací gél má konzisteciu ako bežné mydlo/gél, ktorý sa používa na umývanie tela. Konzistencia koncentrovaného sprchovacieho gélu je však už od začiatku taká penivá a bublinková, rozdiel vidno už v samotnom flakóne. Dokonca aj penivosť je rozdielna. Koncentrovaný gél vytvára poriadnu penu už na začiatku, zatiaľ čo obyčajný gél vytvára len jemné bublinky. No najviac zvedavá som bola na porovnanie "výdrže". Keďže popis koncentrovaného gélu tvrdí, že stačí len jediná kvapka na celé telo, chcela som to otestovať. Pri otvorení flakóna som si všimla, že je tam nejaký malý typ aplikátora. Pri jemnom stlačení sa vám na dlaň dostane malé množstvo produktu (tá pomyselná kvapka). Bola som vážne prekvapená, že také malé množstvo mi naozaj vystačilo na celé telo. Pre porovnanie som vyskúšala aj obyčajný gél, s ktorým som už mala predchádzajúce skúsenosti. Pri ňom mi podobné malé množstvo vystačilo asi tak na jednu nohu a polovicu tej druhej, čo je oproti výkonu malého flakóna rozdiel. Spomínaný aplikátor však nie je vždy taký šikovný a občas z neho vyšlo viac ako som chcela, takže s ním treba zachádzať opatrne. 

obľúbené vône

Ako som spomínala, momentálne je tento sprchovací gél v troch verziách. Ja osobne som mala skúsenosti len s obyčajným gélom vône Citrón & bazalka (ktorú by som taktiež odporúčala), takže som bola osobne zvedavá na tieto vône. Moja najmenej obľúbená je Bourbonská vanilka, keďže ja sama veľmi neobľubujem také sladké, cukrovinkové vône. Nespájam si ich veľmi s letom, lebo mi prídu také ťažkopádne. Mango & koriadner a Olivu by som však hodnotila veľmi pozitívne. Ak by som si však mala vybrať iba jednu, tak si vyberiem práve Olivu. Cítim sa s touto vôňou príjemne, pôsobí žensky, je vhodná na leto a pripomína mi prázdniny v Grécku. Mango & koriander je tiež príjemný, je však na môj vkus veľmi sladký, no nemám s touto voňou až taký problém, takže ju určite využijem naplno. 

Na záver by som snáď dodala, že ma táto novinka naozaj prekvapila. Svojou ekologickosťou, výkonom a vyhotovením. Splnila moje požiadavky a ja som veľmi rada, že sa s týmito výrobkami nestarám len o seba, ale aj o našu planétu. Je taktiež dobré podotknúť, že toto malé balenie je veľmi vhodné na cestovanie a tak sa teším, ako si ich so sebou vezmem do Španielska. 

Máte skúsenosti s Yves Rocher? Konkrétne aj s týmto produktom? Čo hovoríte na ich filozofiu? Akú vôňu obľubujete najviac?

Snáď sa vám moja prvá spolupráca/recenzia v živote páčila, pretože ja som si ju rozhodne užila.

7 komentárov:

  1. Ich gély milujem, super sú od nich aj čistiace gély na tvár :)
    http://myparisianheart.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V prvom rade verím, že nie som jediná, ktorá o týchto koncentrovaných géloch ešte nepočula, no na druhú stranu sa veľmi divím, že sa informácia o nich ku mne doteraz nedostala - najmä keď znejú tak úžasne. Malé, kompaktné, šetrné k prírode a ešte aj tri vône, ktoré obľubujem? Túto chybu budem musieť čím skôr napraviť a hneď ich vyskúšať! ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O týchto koncentrovaných, sprchových géloch som čo to už počula a tento nápad sa mi veľmi páči! Avšak produkty tejto značky som ešte neskúsila. Musí sa to čoskoro zmeniť.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O týchto géloch som nepočula, no tvoja recenzia ma zaujala. Navyše sa mi táto značka zapáčila, keďže som sa dozvedela, že ich produkty neobsahujú žiadnu chémiu. Nad kúpou určite niekedy pouvažujem, veď za to zasadia nový strom ♥ :)

    Wear the Confidence

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. s priateľom máme vanilkový, nakoľko má veľmi citlivú pokožku a alergické škvrny, ktoré sa mu používaním tohto sprcháču nerozširujú a nedráždi ho. takže nie len že je super, že ho stačí málo, ale je super aj na extra citlivú pokožku! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yves Rocher mám veľmi rada, či už pre seba alebo po tejto kozmetike siahnem ako darčekoch pre ostatných. Skúsenosti mám s obyčajnými sprcháčmi a jedným šampónom a telovým mliekom a bola som vždy dosť spokojná :)
    O týchto géloch som ešte nepočula, no niekedy určite vyskúšam. Znie to fajn.

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE