#0001 travel

2014-09-27


Včera o ôsmej večer som úspešne došla domov zo školského výletu. Ale rada by som začala od začiatku. Do Poľska sme sa vybrali vo štvrtok o piatej ráno. Cesta bola dlhá, ale oddýchla som si počas nej. Počúvala som audioknihu ako je u mňa zvykom. Prvý deň mal patriť koncentračným táborom v Osvienčime, ktoré mali byť hlavným cieľom celého výletu. Musím vám povedať, že to bol zážitok a celý čas som mala zimomriavky na chrbte. Videla som mnoho filmov s touto tématikou, pretože takého historické udalosti ma veľmi zaujímajú, ale že ma to takto vezme som nečakala. Myslím, že ukazovať fotky z táborov na internete nie je veľmi úctivé z mojej strany a preto to ani neurobím. Človek by to mal vidieť na vlastné oči a potom súdiť.

Ďalšie zastávky sme mali v meste Krakow, kde sme navštívili aj hrad Wawel. Celé mesto sa mi ohromne páčilo, pretože sa zachovali pôvodné stavby až zo stredoveku. Pôsobilo to tak historicky a fotila som si skoro každú jednu budovu. Wawel bol taktiež skvelý, videla som takmer všetky historické slohy a hroby poľských vládcov a hrdinov, čo bolo zaujímavé. Potom sme mali čas na nakupovanie v najväčšom nákupnom centre, kde som nakoniec skončila v Bershke a kúpila som si jeden skvelý kúsok, ktorý uvidíte v ďalšom poste. Po nákupnej horúčke sme zavítali na poslednú zastávku, ktorou bol mužský benediktínsky kláštor. Dozvedela som sa niečo o benediktínskych mníchoch s poľským sprievodcom. Na tomto mieste som nefotila, prišlo mi to ako narúšanie ich súkromia, takže tak. Výlet sa mi páčil, aj keď bol len dvojdňový. Ubytovanie a program bol skvelý, teším sa na ďalšie takéto zážitky.






7 komentárov:

  1. Myslím, co Osvětimi by se měl podívat každý, komu se ta možnost naskytne. Je něco úplně jiného vidět něco na fotkách či ve filmech a vidět to na vlastní oči... Ale nedokážu si představit, jaké to musí být pro dnešní Němce když se odhodlají navštívit v podstatě jakýkoliv koncentrační tábor. Když jsem tam byla já, tak jsem foťák měla ale vzhledem k tomu, že skoro všude je zákaz focení tak mám asi dvě fotky a ty nestojí za zmínění... Každopádně je to životní zkušenost. Krakov je vážně krásné město! Je to udivující, že ''přežil'' obě dvě světové války a spoustu dalších historických událostí:) Na nový post se už teď těším a jsem zvědavá, copak to bude za věcičku:) Samozřejmě, že fotky jsou naprosto originální a dokonalé ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V Polsku jsem ještě nikdy pořádně nebyla, musí to tam být určitě moc pěkné

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na rovnaký výlet sme mali ísť aj my minulý rok, ale bohužiaľ sa to nezrealizovalo :/ veľmi som sa tam tešila, lebo som na to bola zvedavá..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. v Krakove som bola už dávnejšie, zo strednej, ale na také krásne mesto sa nedá zabudnúť :-) a takisto na Osvienčim... inak super fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Myslím, že do mesiaca sa aj u nás chystá výlet do Poľska, no tiež sa ide do Osvienčimu, kam ísť nechcem. Neviem, nemám z toho dobrý pocit, nemám rada, keď niekto niekoho udrie, cítim, ako mi zviera srdce a žalúdok už len keď vidím, ako nejaká mama zoberie prudšie za ruku svoje dieťa. Neuniesla by som to - na čosi také som až prehnane citlivá :D

    Ale do Krakova by som sa raz určite chcela ísť pozrieť. Je to veľmi pekné a historické mesto s veľkým počtom pamiatok :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na takéto výlety si chodí aj u nás v škole, avšak až od tretieho ročníka, takže si ešte budem musieť počkať. Veľmi rada by som sa išla pozrieť do Osvienčimu a takisto aj do Krakowa. Krakow je naozaj nádherné miesto, vidieť to aj na tvojich fotkách :)
    Teším sa na ten kúsok z Bershky, som naň zvedavá :D

    31shadesofaubergine

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE