BEING SATISFIED

2015-12-10

Vždy som chcela byť upravené dievča, atraktívne pre spoločnosť, sebavedomé a hlavne som chcela byť spokojná sama so sebou (nie žeby záležalo len na vzhľade, pretože podľa mňa je krásna každá jedna osoba v určitom spôsobe, len to treba nájsť!). No namiesto fiňtenia som skončila s nepoškvrnenou tvárou, občas nevytrhaním obočím, olúpaným lakom na nechtoch, slamenými vlasmi, kruhami pod očami a mierne vlasatými nohami počas zimných mesiacov. Nikdy som sa neukazovala v tom dokonalom svetle, veď každý je nejaký, každý je iný a každý sa cíti najlepšie v niečom inom. Ja som nikdy nemala potrebu sa hnať do maľovania, farbenia vlasov a do úprav nechtov. Veď teraz aj tak vyzerám celkom obyčajne. Keby ste ma stretli na ulici, som len tá šedá myška s ružovými okuliarmi na nose, nastrkanými vlasmi v šále s zamysleným pohľadom. Rada sa usmievam a rada sa tvárim vážne. Rada vyzerám tak ako chcem a rada sa nenechám obmedzovať predstavou dokonalosti. Veď som len obyčajné žieňa, ktoré sa veru nemusí vždy prezentovať ako keby som sa chystala na najväčšiu párty. Pravdou je, že veľkú zásluhu na tom má aj moje nekonečná lenivosť. Niektoré dievčatá ma obdivujú za to, že sa nemaľujem a vyzerám dobre (to teda neviem či je tak celkom pravda). Ale ja som len v skutočnosti príliš lenivá na to, aby som v kúpeľni trávila viac času ako je potrebné. Možno za to môže aj moja neznalosť - už mám osemnásť rokov a ešte v živote som v ruke nedržala nič iné kozmetického charakteru okrem špirály, rúžu a krému. Netuším na čo sa používajú tie nekonečné hory makeupu, ale nejak mi to nevadí. Som so svojou tvárou spokojná. Je pravda, že je extrémne vysušená a dosť sa mi lúpe, je pravda, že mám každodenné kruhy pod očami, je pravda, že ma štvú čierne bodky na nose, moje príliš úzke neženské pery a moje veľké husté obočie - to všetko je pravda, ale vždy si uvedomujem, že existuje nekonečné množstvo dievčat, ktoré majú stokrát horšiu pleť ako ja a makeup priam potrebujú, aby sa ubránili čudným pohľadom verejnosti (čo je dosť nefér). 

Taktiež obdivujem dievčatá, ktoré si dokážu na hlave vykúzliť tie najkrajšie účesy, ktoré som kedy videla. Závidím im ich husté vlasy, ich dokonalú farbu a ich zafixované účesy, ktoré držia večne. Ale som so svojimi vlasmi spokojná. Je pravda, že sú príliš lámavé, tenké a nedržia účes ani za žiadnu cenu, je pravda, že s nimi vyzerám ako keby som zmokla a objemu som veľmi nepobrala, ale uvedomujem si, že ich mám, že sú dlhé a že ich na tej hlave môžem mať, že aj keď sú také aké sú, tak sú moje a robia ma inou ako sú všetci ostatní.

Už ste si možno všimli, že som vysokého zvrastu, ale veľa váhy som nepobrala. Jem veľa, ale jednoducho sa moja váha vždy pohybuje okolo päťdesiatky nech robím čokoľvek. Veľakrát som sa cítila zle, keď mi ľudia hovorili, že vyzerám ako tyčka, že nemám žiadne prsia, že mi vidno celú kostru. Dokonca ma to trápilo veľmi, ale už viem, že teraz môžem povedať - som so svojim telom spokojná. Je pravda, že mi vidno rebrá, kľúčne a bedrové kosti, celú chrbticu, je pravda, že na moje prsia sa zháňa podprsenka veľmi ťažko a už som to aj vzdala, je pravda, že som vysoká a preto sa ku mne nehodí nosiť opätky, ale aj za to všetko som vďačná. Pretože aj keď nie som ideál krásy, mať malé prsia je občas neskutočná výhoda (možno to znie čudne, ale za niekoľko rokov som na tie výhody prišla), byť chudá a jesť čokoľvek je skvelá vec, mám telo, ktoré je zdravé a nič viac si jednoducho nemôžem priať. Aj keď na sebe vidím veľa nedostatkov, som spokojná s tým, čo vidím v zrkadle. Aj keď mám niekedy zlé dni a nadávam aké mám dnes hrozné vlasy a zlú pleť, som vďačná za to, že aj bez extra úpravy vyzerám celkom reprezentatívne. A neskutočne ma teší, že aj keď som sama sebou, taká aká som, vždy mi jedna osoba každý deň povie, že som nádherná a to ma vždy poteší. Dodáva mi sebavedomie, ktoré mi roky chýbalo. A verte mi, keď vravím, že osoba, ktorá je spokojná sama so sebou a dokáže sa prezentovať sebavedomo, je tá najatraktívnejšia. 


Dúfam, že vám takéto rozsiahlejšie články ohľadom mojich pocitov a názorov nebudú vadiť, ale jednoducho sa to tu cez zimné obdobie bude objavovať častejšie. Stále budem rada ak mi napíšete nejaké tipy na články, pretože tie vždy pomôžu. Keď už nie tip, tak nejakú tému, na ktorú by ste ma chceli vidieť napísať článok. Každopádne som sa rozhodla, že nebudem písať článok osobitne o stužkovej, pretože som si uvedomila, že k tomu nemám čo povedať. Kto veľmi túžil po tom, aby ma videl vyparádenú a nalíčenú (aký paradox k tomuto článku, že?) kliknite sem a kochajte sa. Ďakujem za vaše názory na predchádzajúcu koláž, som rada, že sa vám páčila.

10 komentárov:

  1. Úplne krásne si to zhrnula. Presne som sa v tom článku v istých pasážach videla :) Tiež si na tvár nikdy nedávam make-up, je to zbytočnosť, ktorá aj tak vyzerá len ako omietka a mojej pleti to nerobí dobre. Jediné, čo si ráno upravujem je obočie a občas si dám jemnú linku. Veľmi krásna úvaha a je pravda, že ak je človek so sebou spokojný, je sebavedomý taký, aký je :D

    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani si nevieš predstaviť, ako si ma týmto článkom dojala. Je neuveriteľne krásne napísaný a doteraz mám zimomriavky a slzy v očiach. A som... och, cítim sa teraz ako hrdá matka, sama neviem prečo, ale som už aspoň za teba neuveriteľne rada, že si sa naučila milovať samú seba. Celý tento článok - od začiatku až do samého konca - je neskutočne inšpirujúci a možno si ho aj vytlačím a prihodím do peňaženky, kde mám ďalšie také malé veci, ktoré nosím so sebou - ešte jeden veľmi inšpirujúci článok, malé papieriky od spolužiakov a iné veci, ktoré vždy, keď vidím, tak mi vykúzlia úsmev na tvári. Verím, že takéto články budeš pridávať aj častejšie, mám rada takéto tvoje "výlevy" alebo aj len prúdy myšlienok ♥
    A na stužkovej si bola kočkaaaa ♥♥ Až som skoro odpadla, keď som videla tú fotku, fakt. Neuveriteľne ti to pristalo - a aby som aj tak spätne napojila na článok, bola si krásna aj na stuhe, ale si neskutočne krásna aj bez všetkého make-upu a ja len ticho závidím tebe a tvojej nádhernej pleti :D A - samozrejme - pozrela som si i tie ďalšie fotky, čo sú v tom albume na facebooku a tvoj priateľ bol tiež fešák, všetci ste boli krásni a aj program (aspoň podľa tých pár fotiek :D) vyzerá zaujímavo ♥
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, vždy ma nesmierne poteší, keď sa niekomu moje dlhé články páčia, ale vážne som netušila, že niekoho zaujme až tak, že uvažuje o jeho uložení do peňaženky! A taktiež ďakujem za pochvalu, myslím, že s tým celým výzorom som vyzerala na stužkovej úplne inak a ja sama som sa nespoznala v zrkadle! A aj môj priateľ ti ďakuje za pochvalu, vážne sme si to užili a najmä ten program, to dookola bolo len také rýchle plynutie času;)

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vzdy, ked vidim, ze mas novy clanok, tak sa tesim, kedy si ho precitam. :) A mala si krasne saty, celkovy tvoj zjav je carovny. Ci uz s make-upom, alebo bez ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak tento článok ma donútil premýšľať o tom, prečo sa k sebe občas správam tak kruto. Všetko čo si napísala je neskutočne inšpiratívne, krásne a myslím, že máš úplné právo cítiť sa dobre s makeupom či bez. Všetky dievčatá by sa mali. Ja sa maľujem už len z toho princípu, že ma to baví. Dokážem pri tom stráviť hoc aj 2 hodiny, ale dokážem bez neho žiť. Takéto myšlienkové články môžeš písať hoc aj každý deň, ja som ich čítala ešte na tvojom tumblr a stále ma to neskutočne bavilo a aj dojalo a prinútilo porozmýšľať o rôznych veciach.
    Musím povedať, že na stužkovej si bola prekrásna! Mala som to šťastie vidieť ťa aj naživo a si krásna s makeupom alebo bez. Vyzerala si ako taká princezná. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak tento článok ma donútil premýšľať o tom, prečo sa k sebe občas správam tak kruto. Všetko čo si napísala je neskutočne inšpiratívne, krásne a myslím, že máš úplné právo cítiť sa dobre s makeupom či bez. Všetky dievčatá by sa mali. Ja sa maľujem už len z toho princípu, že ma to baví. Dokážem pri tom stráviť hoc aj 2 hodiny, ale dokážem bez neho žiť. Takéto myšlienkové články môžeš písať hoc aj každý deň, ja som ich čítala ešte na tvojom tumblr a stále ma to neskutočne bavilo a aj dojalo a prinútilo porozmýšľať o rôznych veciach.
    Musím povedať, že na stužkovej si bola prekrásna! Mala som to šťastie vidieť ťa aj naživo a si krásna s makeupom alebo bez. Vyzerala si ako taká princezná. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádherný článek... dunutila jsi mě přemýšlet. Máš nádherný blog!

    O něm sním už dlouho... snad si ho jednou pořídím :) zatím mi stačí ten můj "stařeček" :-D ! Zatím slouží.

    http://elenvankova.blogspot.cz/2015/12/soutez-competition-giveaway.html

    Zvu tě na mou giveaway o motivační diář + hrnek značky Doller , který můžeš mít mezi prvníma na světě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásny článok, veľmi dobre sa tvoje články čítajú, sú veľmi pútavé a také od srdca:) Ja som tiež vždy chcela byť ako tie "dokonalé" dievčatá, úžasne oblečená s nastajlovanými vlasmi, dokonalým make-upom a dlhými gélovými nechtami. Pravdou je, že sa mi nechce veľmi vyhadzovať peniaze za veľa make-upu, obliekam sa vždy na poslednú chvíľu, vlasy si len učešem a nechty si pre istotu ani veľmi nelakujem.:D

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Veľmi pekne napísané! Ty vieš, že ja mám rovnaké zmýšľanie o sebe a v tomto článku som sa úplne našla! A predsa len nedokonalosti sú tie najkrajšie/najoriginálnejšie!

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE