WALK AROUND: POSITIVE WINTER

2016-01-21


zimný pozitivizmus

Zima a ja nie sme priatelia. Panuje medzi nami neskutočne napätý vzťah plný intríg a výbušných situácii. Trochu som to možno prehnala, ale ja zimu vážne moc nemusím. Obmedzuje ma vo všetkých ohľadoch. Keďže je neskutočný chlad, stále som zababušená do tých istých kúskov, v ktorých vydržím aj mesiace. Preto tak zbožňujem nástup jari, kedy sa aj môj šatník prevetrá trochu viac. No nechcem to zhadzovať len na zimu, náš vzťah je totiž komplikovaný a ja sa od nového roku snažím pozerať na viac vecí z tej dobrej stránky. Aj keď som občas zúfalá, snažím sa myslieť pozitívne a tak sa aj na tomto chladnom a obmedzujúcom počasí, pre ktoré skoro ani nechodím von, posnažím nájsť len to najlepšie.

Na zime zbožňujem to, že od rána myslím na večernú kúpeľ. Kedy sa namočím do vriacej vody a nechám zo seba odplaviť všetky negatívne udalosti, ktoré som počas dňa zažila. Na tom si potrpím len vážne v chladnom období a preto je mojim snom vlastniť obrovskú vaňu, ktorá by mi vždy pomohla.

Myslím, že večerné pozeranie filmov, pitie nekonečných litrov horúceho čaju, čítanie kníh a časopisov pod perinou má svoje osobitné čaro. Hrubé svetre, veľké šály a vysoké ponožky s vianočnými motívmi nie sú taktiež na zahodenie.

len tak pre info - giveaway bola uzavretá a vyhodnotená (pomocou náhodného generátora - dôkaz tu), víťazovi už čoskoro napíšem na email a ostatným zúčastneným ďakujem za ich čas a oddanosť tomuto blogu, určite sa posnažím urobiť takúto giveaway aj nabudúce.

Zima ma trochu obmedzuje, to je pravda, ale taktiež mi ukazuje množstvo iných možností trávenia voľného času. Aj keď sa mi občas nechce ani nos von vystrčiť, veľmi rada chodím počas zimného obdobia do kina. Myslím, že v jeseni a v zime som nazbierala najviac lístkov z kina, pretože je vtedy veľká filmová sezóna, kedy každý režisér a herec útočí na novoročné ocenenia ako je Oscar či Zlatý glóbus a preto sa mi vtedy nejak zdá, že sa všetci aspoň trochu viac snažia. Okrem kina je objavovanie malých kaviarní a čajovní moja zimná zábava. Stávam sa odborníkom na horúcu čokoládu, čaje a sladké palacinky. Tuším, že sa už čoskoro ocitnem v nejakej show, kde budem kritizovať výber čokoládového topingu. 
Keby ste sa ma spýtali, ktorý kúsok z celého šatníka je najvkusnejší, tak by som určite vybrala kabát. Kabáty obdivujem a nesmierne túžim si raz zadovážiť jeden poriadne kvalitný a oko-ťahujúci . V kombinácií s rolákmi sú neodolateľné a tak som nedokázala odolať ani ja. Aj keď tvrdím, že čo sa týka oblekania tak zima je najviac obmedzujúca, tuším, že so zimou sa dá aj pekne vyhrať. Ale nie ak sa niekto nachádza v mojej situácií, kedy vlastní jeden poriadny kabát a jeden poriadny šál. Potom to vyzerá tak, že si dám námahu s outfitom a aj tak nakoniec vidno len tie opakujúce sa kusy oblečenia. Ups, tuším, že som to prehnala a môj zimný pozitivizmus nadobro odišiel. Chcem jar, nechcem jar? Neviem - no viem, že aj na zime je čosi pozitívne.



10 komentárov:

  1. Zima má svoje jedinečné čaro, ale už aj mne chýba jar a znova dávka inšpirácie a hlavne motivácie :)
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja úprimne povedané zimu v poslednej dobe naozaj nemám rada, pretože aj napriek tomu, že mám na sebe 3 vrstvy oblečenia plus kabát, je mi zima. A hlavne ráno, keď idem na autobus. V ňom sa síce trochu zohrejem ale potom znovu vystúpim. Jediné šťastie je, že do školy mi to trvá už len 6 minút. Jar mi naozaj chýba, aj keď ako človeku s niekoľkými alergiami by nemala, ale mne chýba, pretože je trochu teplejšie a všetko okolo je viac... pozitívne. Aspoň ja to tak vidím. :)
    Znovu krásne fotky ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasný článok! Ja narozdiel od teba mám zimu radšej ako leto. Leto priam neznášam. Mám moc rada vrstvenie, dlhé veci, svetre, roláky atď. a cez leto mi tieto veci chýbajú. Ale aspoň je vidno že každý sme iný, jedinečný. A mimochodom znova krásne fotky:)
    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to sme teda dve, zimu nemám v láske ani trochu! A inak máš prekrásny kabát, taký som presne chcela aj ja:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekne si opísala tú zimu, ako keby si mi myšlienky čítala :) mám to rovnako ... :) inak úsmev ti pristane :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ten kabát je krásný s tou šálou! :3 super .. jinak já mám zimu ráda, když je takhle sníh :) jen mi to letos poprvé narušuje zkouškové a to je pěkně na nic :/ teplý čaj a film jsou vážně nejlepší zimní kombinace!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hrozně ti to sluší a hlavně krásný kabát! A se zimou to mám podobně, snažím se vždycky vymyslet co na sebe, ale pak se na to většinou stejně vykašlu a hodím na sebe znovu ten samý svetr/mikinu. Už se těším na jaro! :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zima je super, se sněhem je vše lepší a mě navíc v únoru čekají narozky. Ale léto znamená prázdniny, kterých se už nemůžu dočkat!! Moc pěkný outfit, mimochodem!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Chci jaro, rozhodně ho chci! :D Zima je pro mě jedním velkým utrpením, vážně občas přemýšlím, že v zimě zalezu do ulity a vyjdu až v polovině jara. Ale tvoje odhodlání být pozitivně naladěná v tak krutých mrazech velmi kvituji, taky si říkám, že nakonec za to, abych měla krásný den zodpovídám jenom já. ;)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE