WINTER FAVOURITES

2016-02-07


zimné potešenia

Pokračujem v tradícii sezónnych favourites, a aj keď je ešte len začiatok februára, ja mám dojem, že nás zima už nadobro opustila. Slnko svieti a ja cítim tú energiu tepla, ktorá mi pripomína, že už čoskoro si budem môcť obuť tenisky, dať si mikinu a behať von na bicykli (90s kid, ya know).

V jeseni sa obľúbené kúsky pohybovali viac okolo oblečenia, ale tentoraz to bude trochu iné. Zakomponovala som sem len jeden kúsok oblečenia, ktorý ste už mohli vidieť. Je to tento dlhý cardigan (ktorý sa čoskoro objaví aj v outfite). Vybrala som ho preto, lebo sa skvelo kombinuje v tomto ročnom období, aj keď je nesmierne ľahký a tenký. Ide o to, že vyzerá skvelo spolu s rolákmi (najmä s čiernym) a taktiež tou svojou dĺžkou vyzerá zaujímavo v kombinácii s kabátmi. Siaha mi už do polovici lýtka a preto sa dá kombinovať aj s dlhým kabátom, ale aj s kratším (zbožňujem vrstvenie dĺžok, vždy zaujme). 

Ďalšie tri kúsky, ktoré na obrázku môžete vidieť sú prekvapivo z aliexpressu. Nikdy som netušila, žeby som si odtiaľ niečo kúpila, ale stalo sa. Začiatkom roka som túžila po diári, keďže som nikdy žiaden nevlastnila a jednoducho som chcela vyskúšať, či si dokážem plánovať každý svoj deň a či pri tom vydržím celý rok. Ja zbožňujem plánovanie, ale nikdy som sa nevedela dokopať k tomu, aby som si zriadila jeden zošit alebo jedno miesto kam by som si zapisovala písomky, schôdzky, plány, ciele a podobne. Buď som to zapisovala do kalendára v mobile, čo mi príde v poslednej chvíli dosť nepraktické, alebo som to písala na nalepovacie papieriky. Veď keby ste sa pozreli na môj stôl, uvideli by ste ho len trochu, lebo je celý oblepený neónovými odkazmi.

Takže diár bol veľmi potrebný, ale keďže som trochu kreatívna osoba a mám rada zaujímavé kúsky, nedokázala som si kúpiť obyčajný diár, ktorý predávajú v každom papierníctve. Všetky mi prišli rovnaké a neoriginálne. Na internete som sa zháňala po iných, ale všetky mi prišli drahé, jednoducho som chcela diár do desať eur a mne sa najviac páčili tie, čo stále tridsať (typická Diana). A tak mi napadlo, žeby som skúsila aliexpress (už som odtiaľ niečo objednávala - ironicky to bola kozmetika, ktorú som ešte ani neotvorila a neviem, čo s ňou mám robiť). Cieľ bol diár do desať eur, ktorý je zaujímavý a bude ma baviť doň písať. Našla som ho a už som o ňom dokonca skôr počula - molang diary (videla som ho na dvoch blogoch tuším). Milujem rozkošné veci, ale nevedela som odolať a musela som si vziať bielu verziu. Musím povedať, že som sama nevedela aký diár chcem, či mesačný, týždňový, denný, ale tento ma baví najmä preto, že sa tam nachádza aj ročný, aj mesačný a aj týždenný a to pokryje väčšinu mojich prianí. Roztomilé postavičky a neobyčajné písanie do koloniek ma dostalo. Je to hravé a praktické a dá sa tam toho napísať dosť, aj keď to nie je práve denný diár. Veľmi ma to baví a nosím ho všade, takže kúpa sa určite oplatila. Aj keď ma trochu mrzí, že málo vecí tam je preložených do angličtiny.
Rovno som si k tomu objadnala aj washi pásky, po ktorých som už dlhšie túžila a rovno som ich začala využívať do tohto diára. Najprv som hľadala čosi na slovenských stránkach, ale keď som videla, že na aliexpresse stojí desať farieb iba dve eurá, tak som to jednoducho musela zobrať. Sú aj tenké, čo preferujem pred tými hrubšími, lebo mi občas prídu nepraktické. Síce neviem, kde využijem toľko farieb, ale myslím, že sa to vyplatilo, veď takýchto pások nie je nikdy dosť.

Posledným kúskom z aliexpressu sú tieto hodinky a tie som dostala od môjho priateľa, ktorý si tam tiež objednal hodinky. Veľmi sa mi páči ich jednoduchosť, milujem takéto minimalistické kúsky. Vzal mi jedny s čiernym ramienkom a druhé s bielym, ale momentálne sa vyžívam v týchto (veď na mojom snapchate - feelikeunic0rn - sa objavujú skoro každý deň, asi som s tým už otravná). Síce sú pekné a ja zbožňujem nosiť hodinky, aspoň stále nemusím vyťahovať mobil, ale viete, že kvalita je kvalita a mne sa ramienok začal už po pár používaniach trhať. Síce takéto čínske hodinky potešia len chvíľu, musela som ich spomenúť, lebo ich vážne nosím každý deň a každému outfitu dodajú ten minimalistický detail, ktorý potrebujem. Zháňam samozrejme niečo kvalitnejšie, ale mám dojem, že pod osemdesiat eur sa nedostanem a tak budem musieť šetriť a znova šetriť.

Ešte by som snáď spomenula písacie potreby, ktoré v poslednej dobe používam každý deň. Ja som dosť háklivá na perá, ktorými píšem, najmä na hrúbku tuhy a odtieň (úplný psychopat). Cez strednú školu som sa dostala k tomu najlepšiemu peru, ktoré som kedy mala. Má hrubú tuhu, čo mne vyhovuje, pretože tenšie mi nevyhovujú, keďže píšem veľké a dosť rozťahujem. Taktiež sa skvelo kĺže, nezadŕzhavá sa ako ostatné (napr. tie čínske perá, ktoré som používala na základnej). Dokonca ma skvelý odtieň modrej (perfekcionista) a stojí pár centov - sedemdesiat konkrétne. A samozrejme obyč. čierne fixy nesmú chýbať.

cardigan: new yorker - notebook: tesco - molang diary: aliexpress - watches: aliexpress - pen: schneider - fine liner: tesco




7 komentárov:

  1. Ja som po molang diary pokukávala už nespočetne veľa krát :D Je skutočne krásny ❤
    Na cardigan som celkom zvedavá, keďže z takýchto fotiek je ťažšie vyčítať, ako bude vyzerať tak na tebe, takže sa teším :D
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Molang diary mam v modre verzi z minuleho roku,ale bohuzel jsem u nej jaksi nevydrzela. Ale souhlasim,ze v papirnictvi si taky nevyberu, bud jsou moc barevne a ma je kazdy nebo jsou zase takove strohe a nepekne, no nakonec jsem si na tento rok take poridila uplne minimalisticky a zdobim ho jak se jen da, u tohoto snad uz cely rok vydrzim :) Ohledne blogu jsem si ve wordu udelala mesicni kalendare a zatim vsechno poctive zapisuji a planuji :) A tyhe washi pasky mi taky nedavno dorazily, jsou super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kardigan vypadá úžasně, těším se na outfit ;). A nevěřila bych, že s ena aliexpressu dá najít takový minimalistický kus, deníček je děsně kjuut .D. No a k hodinkám - ty krásné a kvalitní fakt stojí hodně peněz, ale myslím, že pokud jsi "hodinkový člověk" a nosíš je každý den, tak se šetření a čekání vyplatí.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten diář je naprosto užasný!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Perfektny diar, to by ma ani nenapadlo ze na ali maju aj diare( ale ved tam maju asi vsetko!!), skoda ze si nedala fotku aj z vnutra. Inak hodinky su super a vlastne vsetko. Velmi sa mi paci tvoj blog, nechcela by si sa vzajomne sledovat??? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Diár je úžasný! ♥ Z aliexpressu takmer vôbec nič neobjednávam, avšak cez kamarátku si raz za dva mesiace kupujem nejaký obal na mobil, ktorými som úplne posadnutá :D

    31shadesofaubergine

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten diár je neskutočne krásny a roztomilý. Ja tiež milujem diáre a tiež som hľadala nejaké na ebay, ale dokonca aj tam mi prišli drahé, tak som to nakoniec vzdala ale na aliexpress sa určite pozriem, pretože na tej stránke som už síce bola, ale nikdy nič som si z tade neobjednala.
    Ja som tiež hrozný psychopat na perá, ale konečne som našla jedno, ktoré mi perfektne vyhovuje a je to pero za pár centov, také to obyčajné s modrým spodkom a modrým vrchom. Síce sa mi stále odtláča na ruku pretože som ľaváčka, ale skvele sa mi s ním píše a milujem ho. :D

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE