WALK AROUND: INSOMNIA

2016-03-12


nespavosť

Z jednej dospeláckej povinnosti skáčem do druhej a už nie som dieťa (?). Čítam si povinné diela a cítim sa ako Holden Caulfield a chcem pochytať všetky malé deti, ktoré by náhodou počas svojho túlania po žitnom poli narazili na priepasť. Odvoliť, som odvolila, myslím, že správne, ale aj tak som bola z výsledkov dosť smutná. Núti ma to premýšľať nad tým, či bolo vážne správne dať právo voliť od osemnástich rokov. Tie názory niektorých rovesníkov ma dostávajú a to nie v tom pozitívnom zmysle.

Dostávam sa k ďalšej "dospeláckej" povinnosti a tou sú písomné maturity (áno, znova táto téma). Týždeň plný stresu (ešte že nemám tú matematiku, ktorú tak z duše nenávidím). Aj keď si možno myslíte, že si po písomných maturitách trochu oddýchnem, ste v omyle, musím prečítať dve knihy plné reálii cudzích krajín, naučiť sa o tridsiatich slovenských dielach a o šiestich španielskych, deviatich anglických. Preštudovať filozofiu, gramatiku, politológiu, psychológiu, právo, sociológiu, ísť na prípravné kurzy, robiť obsahy, opakovať, ústne sa skúšať, opisovať, dialogovať, strácať sa vo všetkom, pretože som doteraz na to kašľala a tak som si zo strednej školy urobila vysokú.

Ešte k tomu posledné dni poriadne nespím (stres, choroba?) a pomaly sa cítim ako rozprávač Fight Clubu, ktorý by sa radšej nechal zbiť, než žil stereotypný a konzumný život, možno by som potom aj ja zaspala. Ach, tie povinné diela, milujem vás, pretože milujem literatúru a chcem vás prečítať všetky naraz, len ma mrzí, že to nejde.

Ale okrem toho ma teší počasie, pretože som mohla vytiahnuť botasky, aj keď na ďalší týždeň budem v sukni mrznúť (kto vymyslel tie prudké zmeny?). Slnko opäť vyšlo a ja som opäť začala vyzerať ako z ázijského svetadielu (oči nikde). Každopádne, držím palce sebe i všetkým ostatným maturantom, pokojne mi vylejte všetky vaše pocity do komentára, budem len rada a nebudem sa sama cítiť tak šialene.


  trousers: f&f - trainers: deichmann - beanie: terranova - sweater: new yorker





*naj bonusová fotografia*

13 komentárov:

  1. Krásné fotky, jako vždy ti to moc sluší! :) Jinak s maturitou držím palce, já sice maturuju až za rok (představa, že kdybych nepřecházela na jinou školu, tak teď taky maturuju, je děsivá :D), ale s povinnou četbou problém taky nemám, vždycky jsem si chtěla všechna ta díla hrozně přečíst ze své vlastní vůle, ale poslední dobou si všímám, že čím víc se to čtení stává povinností, tak tím méně se mi do toho chce :D
    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéj, sluší ti to.:) Držím ti palce, mě to čeká příští rok...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkná kombinace! :) A co se týče maturity.. když jsem byla ve čtvrťáku, všechno se to strašně hrotilo, já byla také vystresovaná a bála se toho - říkala jsem si, že nemám šanci ji udělat. No a když to přišlo, bylo to strašně v pohodě a prošla s vyznamenáním :D Takže se toho určitě zbytečně neboj :)

    Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podľa mňa by najlepšia vec bola to, keby nás aspoň raz tak pred voľbami strčili všetkých štvrtákov do jednej miestnosti a tam by sme si mohli popozerať všetky volebné programy a možno by nás aj tak bližšie zoznámili s každou politikou stranou. Podľa mňa by to bolo super, lebo doteraz sme si to tak veľmi nevšímali, vedeli sme vymenovať dokopy tri strany a o ich členoch ani nehovorím. Preto voľby dopadli, ako dopadli. Lebo polovica prvovoličov ani netuší, aký program či ciele má daná strana, no ohúri ich nejaká veta a hneď zmenia svoj názor.

    Hoci viem, že presne takto o týždeň to bude ešte horšie, fakt už chcem, aby bol štvrtok a mali sme aspoň po tej písomnej časti, lebo mám pocit, že zošaliem. Na jednu stranu mám pocit, že mi dni bežia strašne rýchlo, no na druhú akoby sa to všetko nesmierne ťahalo a ja už mám toho všetkého vyše hlavy, už nevládzem. Už mi je aj úprimne jedno, ako to dopadne, len nech je už po všetkom a ja nie som zaseknutá pri stole a učebniciach, chcem ísť ďalej, na výšku, kde to síce tiež nebude sranda, ale tak aspoň sa nebude stále dookola točiť okolo štyroch predmetov, z ktorých ma už bolí hlava.
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Cítim sa rovnako. Toľké šťastie, že zo slovenčiny som maturovala ešte minulý rok a teraz sa môžem obávať "už len" španielčiny a trošičku angličtiny či všetkým tým spoločenským vedám. Včera som bola na prvý termín SCIO testov a odišla som maximálne sklamaná zo seba a zo všetkého. Pripravovala som sa popri seminároch aj sama doma na "Základy spoločenských věd" a pri teste som pochopila že tak 10% otázok bolo reálne v materiáloch, z ktorých som sa pripravovala. Môžem teda začať odznova, doučiť sa nepoznané a zopakovať naučené. Stále dokonca zabudnem (aj teraz), že som sa rozhodla ísť dobrovoľne maturovať z dejepisu, do ktorého som sa tiež ešte ani nepozrela. Písomná maturita z angličtiny ma až tak nedesí, ako tá zo španielčiny. Mám pocit, že po piatich rokoch na bilingválnom gympli je pre mňa veľkou hanbou problém s vyjadrovaním, čo už.. Veľa šťastia aj tebe!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Prosím nesměj se mi... Ale musí být trochu nostalgická. Pamatuju si, jak jsi se hlásila na gymnázium a je úplně šílené, že příští týden děláš "zkoušku dospělosti". Vážně je to šílené! Věřím, že to ty, Bee. i Kitti zvládnete protože když ne vy, tak kdo?! Outfit je jako vždy originální a jde vidět, že jsi to prostě ty ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Maturita byla nejlehčí zkouška v porovnání s tím, co teď zažívám na vysoké.. člověk se opravdu nemá čeho bát :)) Moc se mi líbí ty šedé kalhoty, super STYL!!!

    Fashion Journey

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak mě napadlo, že mě taky budou čekat volby. Vlastně na to myslím skoro pořád, snažím se poctivě sledovat politické dění a vnímat a pamatovat si (!), kdo co řekl a nakolik to byla pravda atd.
    Jak teď čtu na blozích, kdo všechno dělá maturitu a jak to nestíhají a nezvládají + to slyším od čtvrťáků, tak fakt ěnjak ztrácím hlavu a na druhou stranu jsem ráda, že mám ještě rok a jako malá jsem měla ten odklad :D. A taky si uvědomuju, že i když školu jaksi hodně nestíhám - čti: kašlu na ni-, vím, že toho máte asi trošku víc :D. Ale jak vidíš, maturitu dá opravdu kdekdo, pokud to tak smím napsat...;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nice blog, I follow you :)
    Happy Monday!

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pěkný outfit :) přeji ti hodně štěstí k maturitě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. V prvom rade, skvelý outfit! Veľmi sa mi páči, ako je zladený v tých svetlých odtieňoch. A najmä ten rolák <3
    Verím, že si maturity zvládla úplne bez problémov :)
    31shadesofaubergine

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE