WALK AROUND: PATTERNS

2016-03-04


naša budúcnosť

Aj keď mám o týždeň písomné maturity, momentálne premýšľam len nad jednou vecou a tou sú voľby. Idem prvýkrát voliť a skoro ako každý osemnásť-ročný človek nemám absolútne prehľad o ničom. Posledný týždeň som sa snažila pozerať diskusie a programy, ale aj tak mi príde smutné ako to všetko dopadne (ako keby sme to vopred nevedeli). Nečudujem sa mladým ľuďom, že utekajú z nášho štátu, ktorý ma skvelé predispozície na to, aby bol prosperujúci, ale, bohužiaľ, slabé riadenie. Zajtra to bude aktuálne a ja ešte ani neviem, koho budem voliť, viem iba, koho nebudem, čo je tiež smutné na tomto našom spôsobe voľby. Či už ide o voľbu prezidenta, či parlamentu, vždy volíme to menšie zlo (aspoň vo väčšine prípadov). Už čoskoro budeme vedieť ako to skončilo a celý tento môj prehovor bude zbytočný, ale chcela som sa vyjadriť k tomu, čo mi momentálne robí najväčšie starosti. Množstvo ľudí sa nad tým možno ani nezamýšľa, ale keďže je to moje "poprvé" je to pre mňa dôležité, aj keď o pár rokov to budem brať s rezervou.

Okrem tohto zamýšľania, venujem viac pozornosť španielskym drámam (Fuente Ovejuna), testom z angličtiny (moja najviac obľúbená celodenná činnosť!), plánovaniu a noseniu vzorov - pruhy, kocky, čokoľvek, Tie dokážu oživiť každú čiernobielu kombináciu.


 coat: f&f  - trousers: f&f - boots: deichmann - handbag: house - cardigan: new yorker - top: zara - scarf: mango





10 komentárov:

  1. Ani neviem čo mám povedať k tým voľbám, pretože máš úplnú pravdu, našťastie ja sa ešte nerozčuľujem lebo volebné právo budem mať až o mesiac. Inak sa mi veľmi veľmi veľmi páči kombinácia všetkých vzorov a textúr, pasujú ti!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Supeeer! :3 a s těmi volbami jsem to měla podobně. V 18 jsem vůbec netušila, o co pořádně jde, nesledovala jsem dřív moc politiku, takže to bylo strašně těžké vybírat.. ale jsem ráda, že jsem volila. Jen tedy vím, že kolem mě jsou lidé, kteří uvažují asi úplně jinak než já a je to hodně vidět. Třeba výsledek našich prezidentských voleb mě vážně neuvěřitelně překvapil.. a bohužel i zklamal :/ Tak hodně štěstí u voleb! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zaujímavý outfit - ale pekný :) čudujem sa, že napriek tomu koľko vzorov si skombinovala to celkom k sebe pasuje :D ;)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úprimne, bojím sa, čo bude takto na rok - keď aj ja budem môcť ísť voliť a dať svoj hlas (ako si už sama napísala) menšiemu zlu. Ja sa osobne čudujem ľuďom, ktorí nedokážu pochopiť, prečo z tadeto mladí ľudia doslova utekajú. Ja sa nečudujem pretože sama medzi nich patrím, pretože sa mi nikdy nepáčila táto stránka Slovenska a síce je to silné slovo, trochu sa ňu aj hanbím. Kebyže si mám predstaviť, že práve teraz musím dať niekomu hlas, neviem ho dať.
    Outfit sa mi skutočne páči, nikdy by mi nenapadlo dať dokopy práve to tričko a nohavice, ale funguje to úplne skvele♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja stále nie som na sto percent rozhodnutá, koho budem voliť :D Ale určite chcem ísť, bolo by nesmierne zbytočné, keby môj hlas len tak prepadol.
    Ale och, neznášam slovné spojenie "menšie zlo". "Voliť menšie zlo." What? Nemôže človek voliť menšie zlo. Neexistuje menšie zlo. Lebo... ako kto je potom to väčšie zlo? Fico? V čom? Nehovorím, že ho idem voliť, ale keď sa človek tak retrospektívne pozrie na predošlé štyri roky, nemyslím, že sme sa tu mali až tak zle, ako to niektorí ľudia nafukujú.
    Ten kabát ❤

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja ako 19 ročný člen Slovenskej republiky som trávila na prednáškach z chémie a vykašlala sa na celé voľby :D prosím neodsúď ma veď aj ja maturujem o týždeň :D drž sa!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. voľby.. no, tie tento rok fakt prekvapili. ale tiež som šla voliť.. a myslím, že dobre :) outfit je krásny!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Držím palce pri maturách, a musím uznať, ten outfit je suprový!

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE