JUST RELAX AND EAT APRICOTS

2016-06-21


Môžem si na plné hrdlo zakričať aleluja. V nedeľu večer som sa navrátila domov s pocitom, že všetky povinnosti sú preč. Teraz už len počkať na oficiálne výsledky a snáď sa aj zaradovať. Vo štvrtok som mala prijímacie skúšky na filozofickej fakulte UK. Písala som tri testy - všeobecné študijné predpoklady, anglický jazyk a španielsky jazyk. Nechcem to tu veľmi dlho rozoberať, tak len v krátkosti. Všeobecný prehľad ma zaskočil, bolo tam 5 častí, z toho len 2 z nich som vedela na sto percent a ostatné, veď Dianina logika vždy pracuje. Anglický jazyk bol prekvapivo jednoduchý, dokonca mi vybrali z literatúry knihu, ktorá sa mi veľmi páčila (Doris Lessing - The Grass is singing). Veď som o nej aj na blog písala. A zo španielčiny mi robilo problém iba pár cvičení z gramatiky. Nemala som z toho však dobrý pocit, keďže nás tam bolo 50 a na môj študijný program prijímajú len 12 ľudí. Avšak po pozretí výsledkov z testov som nebola až taká nešťastná, keďže som bola jedna z najlepších. No myslím, že je ešte skoro na radosť, keďže zajtra je náhradný termín a až po ňom sa budú robiť rebríčky. Tak držte palce, nech sa tam ocitnem aj ja. Ak by mal niekto bližší záujem, treba sa ozvať do komentárov či na asku.



"apricotsandwhitetea"

Teraz už len stačí vrátiť sa do blogového sveta. Trochu sa po tých dvoch mesiacoch poobzerať, čo robia ostatní a ako sa im darí, zatiaľ, čo ja som sa vytrácala zo sociálnych sietí. No neľutujem to. Nedá sa byť v jednom kuse online, najmä, keď som v strese. A aj oddych treba. No ako vidieť, ja som veľmi neoddychovala. Hneď v pondelok som sa pustila do html, aby som tu po roku priniesla nejaký nový a zároveň iný design. Nebude až tak iný, keďže minimalizmus je základ tohto blogu, ale snažím sa v mojich "skilloch" zlepšovať. Napríklad som sa naučila písať cez obrázok (keď ste si to doteraz nevšimli). Už asi polroka som sa snažila niečo také dokázať a nakoniec som zistila, že to nie je až také náročné. Stačí len hľadať, pretože kto hľadá, ten nájde. Možno to bude nakoniec dosť nepraktické a zbytočné, ale chcem to aspoň skúsiť, niečo nové je snáď aj originálne (aj keď verte mi, toto robí už milión iných ľudí všade po svete).

Nuž okrem zlepšenia v html som sa po prvýkrát konečne vážne vyspala. Čudný pocit, mala som dojem, že som prespala celý deň a pripadala som si úplne zbytočná. Toto sa mi prestáva páčiť. Kedysi som každý deň cez prázdniny spávala aj 12 hodín v kuse a teraz mi to jednoducho príde úplne neproduktívne. Čiže každé ráno budík, ovocie, voda (hlavne veľa vody) a kniha - teraz v mojom prípade audiokniha. Nie žeby som bola lenivá čítať, ale audioknihy mi prišli vždy zaujímavé a občas sa k nejakej uchýlim. Toto je moja štvrtá, ktorú som sa odhodlala počúvať. Vždy ma zaujímala trilógia okolo Hannibala. Našla som ju cez filmy a celkom ma zaujímalo aké by bolo čítať horor, či by som sa bála tak ako sa ľudia boja, keď niečo hrozné vidia vo filme. Musím povedať, že vraždiaci psychopat je vážne taký strašný aj v knihe. Som zvedavá, či to vôbec dopočúvam. Začala som počúvať prvú knihu - Červený drak. Ani film som nevidela, takže je to pre mňa celkom záhada, čo sa bude diať. Ale vyšetrovanie vrážd ma stále bavilo. Aspoň si precvičím mozog, keď už som po tej škole.

Snáď sa konečne dnes vyberiem aj fotiť, keďže posledné fotografie von som urobila začiatkom mája. A hlavne si oddýchnuť, ešte mám pár vybavovačiek a potom snáď si počítam nejaké knihy a opäť sa zabavím s blogom.

9 komentárov:

  1. teším sa opäť na príspevky :) a mne sa minimlizmus veľmi páči :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak v prvom rade - úžasný design. Perfektný. Nemám slov. Wow.

    Tie všeobecné študijné predpoklady ste mali asi podobné ako my, že? Na logické myslenie, negácia výrokov, práca z textom, dopĺňanie slov do textu, vysvetlenie cudzích slov a podobne? Mňa to trochu zaskočilo, lebo po prijímačkách v Nitre, kde sme dostali len jedno pravopisné cvičenie, to bolo o 100% ťažšie a navyše mi hodina na vypracovanie prišla trochu málo.
    Ja som aj cez akademický týždeň naspala viac ako teraz - ale tak to asi preto, že som bola po každom dni maximálne vyčerpaná. Teraz sa zobúdzam, keď moje sestry odchádzajú do školy, čo je o pol ôsmej, ale niekedy (ako aj dnes) sa stane, že ešte na chvíľku zadriemem :D Ale celkovo mám pocit, že som dosť produktívna - i keď sa to strieda s náladami, kedy sa mi nechce vyliezť z postele -, čo sa mi páči :D
    A som zvedavá, s čím prídeš - tvoje články mi chýbali ♥
    A držím palce - nech ťa príjmu!
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa po tomto hroznom polroku v škole chcem tiež začať viacej venovať blogu a tiež sa chcem už konečne naučiť čo-to okolo html, pretože keď vidím, aké úžasné veci sa dajú vytvoriť (už len z tvojho dokonalého designu usudzujem) tak je mi jednoducho hrozne ľúto, že ja som s tým nezačala už skorej. :/
    Budem ti držať palce, nech ti to vyjde s vysokou! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čo sa dizajnu týka, si v tom jednoducho kráľovna! Hneď ako som si rozklikla tvoj blog ostala som v nemom úžase sedieť na dosť tvrdej stoličke s otvorenými ústami. Klobúk dole!
    Samozrejme Ti budem držať palce tak silno, ako len viem hoc aj na nohách! Zaslúžiš si skvelú školu a ja viem, že sa tam aj dostaneš. Hlavne si oddýchni a vyvetraj si hlavu. Najlepšie na čerstvom vzduchu s dobrou knihou, alebo v tvojom prípade s audioknihou v ruke :))
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Naprosto krásný design! ♥ já si na něj taky musím najít čas... bohužel tam mám teď prostě jen šablonu a štve mě, že ji má tolik lidí :/ Budu držet palce, aby všechno dobře dopadlo! Na který obor ses přesně hlásila? :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na prekladateľstvo a tlmočníctvo v anglickom a španielskom jazyku ;)

      Odstrániť
    2. Jee, už si vzpomínám, že jsi to někde určitě už psala :) tak třeba se někde potkáme

      Odstrániť
  6. Ja som bola tiež na filozofickej v BA, akurát, že v pondelok. No zrejme to bol aj podobný test a teda mne prišla hodina strašne málo na jeho vypracovanie a vôbec som to nestíhala, takže som koniec musela len natipovať, čo ma mrzí. U nás sa hlási na odbor vyše 400 ľudí a berú niečo pod 30, takže po tak pokazenom teste už ani nedúfam, že ma zoberú aj keď som talentovky spravila takmer na plný počet. Držím ti palce ♥ A čo sa nového vzhľadu týka, tak je d-o-k-o-n-a-l-ý! Vždy sa mi páči, že to máš také originálne a nevidím to u každého. A taktiež sa už teším na články, ale úplne ťa chápem, že treba aj oddych a vypnúť aj z toho online sveta :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ten design je fakt super! aj text cez obrázok :) to sa mi ozaj páči.
    držím palce, aby ťa zobrali :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE