BEING ADULT

2016-07-27

- in this photo:
sunglasses: Aliexpress | shirt: Zara
mom jeans: Pull&Bear | sandals: CCC


dovolenka

Práve v tomto momente pravdepodobne ležím na lehátku pod slnečníkom a užívam si posledné dni dovolenky, kedy budem počúvať šum mora. Teda aspoň by to tak malo byť. No v deň, kedy píšem tento článok sa ešte len na moju dovolenku pripravujem. Skúšam si plavky, ktoré mi mama kúpila, keď som mala asi 14 rokov a prichádzam k zisteniu, že sú mi až teraz naozaj dobré (tie plavky sú pre 12/13-ročné deti, no ľudia ako ja, ktorí nemajú skoro žiadne prsia nemajú inú možnosť). Sú neónové, nikdy som ich nemala rada, no teraz sa im teším ako malé dieťa. Mám aj také neutrálne "dospelejšie", aby som nevyzerala ako blázon každý deň.

Práve dnes som si bola zakladať účet v banke (v živote som sa toľkokrát nepodpisovala ako v tej jednej hodine, čo som tam strávila). Milá teta, ktorá ma zároveň dosť hnala, mi zakaždým povedala pár informácii ohľadom môjho účtu. S vyvalenými očami som len prikyvovala. Príde mi strašne zvláštne, že v mojich 19 rokoch sa stále spolieham na rodičov a namiesto toho, aby som rozumela práci s kreditnou kartou, vedela variť a prať, mám len znalosti o priereze filozofov od staroveku až po súčasnosť. Aké trápne, nie? Moji rodičia zažili éru, kedy sa učili v škole viac praktických vecí a aj ja pochádzam zo "starého školstva", kedy sme mali hodiny varenia, šitia, záhradkárstva a podobne. Naučila som sa množstvo vecí, no za tie roky nepraxe som akosi otupela. Stále mi nepríde normálne, že jeden 19-ročný človek nevie pracovať s peniazmi, nevie šetriť, šiť, opraviť niečo v domácnosti, nemá prehľad o politike a potom stojí s volebným lístkom v ruke a akosi polosmelo ho hádže do urny s myšlienkou, čo práve robí. Niekedy rozmýšľam nad tým, čo to je byť dospelým. Mať 19? To si teda nemyslím. Aj napriek tomu, že mi štátom dané, že som dospelý človek zodpovedný sám za seba, necítim sa tak. Život na internáte bude pre mňa veľká skúška. Bude to ako vypustenie mláďaťa do divočiny. Už teraz myslím na to, aké to bude a akú spolubývajúce dostanem. 



Bohužiaľ, som nenašla nikoho, kto ide na tú istú školu a poznám ho aspoň chvíľu, viem, že je normálny, aby som si s tým človekom dala izbu. Moja podmienka je aspoň nefajčiar a najlepšie študent, ktorý učenie bude brať vážne a nie sa opíjať každý jeden deň. Ale to asi chcem veľa od slovenských študentov, či? Ale to je debata na dlhšie a úplne na iný článok, však? Ja len dúfam, že sa tam pozbieram a konečne sa budem cítiť ako dospelý človek, ktorý sa o seba dokáže postarať. Snáď.

Myslím, že aj tento outfit by si zaslúžil pár slov, keďže sa vám táto košeľa minule tak veľmi páčila, že som ju tentoraz skombinovala v trochu inom štýle. Rozopla som ju, aby mi nebolo tak horúco a spárovala ju s mom jeans, hnedou kabelkou a sandálami. Vytvorilo to úplne inú atmosféru a zámer celkového obliekania. Cítila som sa v tom dospelá, aj keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá. Túto kombináciu som si veľmi obľúbila a na instagrame som si všimla, že aj vám sa veľmi páčila.
Toto je posledný prednastavený článok. Boli iba 2, to je pravda, ale nechcela som vás zavaliť množstvo článkov, keď viem, že sa tomuto blogu počas mojej neprítomnosti nebudem môcť veľmi venovať. Vrátim sa čoskoro - 29.7. - a potom si pre vás pripravím článok plný fotografií z dovolenky. Teda, aspoň keď sa mi podarí nafotiť dostatočné množstvo fotografií. Na mojich sociálnych sieťach budem stále aktívna a tak ak chcete mať "čerstvé" novinky hneď z dovolenky, určite ma sledujte či nahliadnite, čo som doteraz pridala. Už sa teším, kedy sa vrátim (síce to teraz nemôžem vedieť, ale zvyčajne to tak je, že keď som na dovolenke príliš dlho - pre mňa 12 dní - tak chcem ísť domov čím skôr). Už sa teším na vaše komentáre, snáď to nebolo otravné s tou "dospelou" témou, ja verím, že som s touto témou napísala snáď 3 články. Každopádne ďakujem všetkým tým, ktorí si prečítajú tieto články, aj keď som neprítomná. 


snapchat: feelikeunic0rn







7 komentárov:

  1. Skvely outfit, ostatne jako vzdy! :) Jinak te uplne chapu, me je taky 19 a pripadam si hrozne nesamostatna, neprakticka a nedospela :D Kreditni kartu mam teda uz par let, ale jinak, kdyz si mam neco sama zaridit, tak jsem v koncich. No, snad se to casem zlepsi :D A jinak taky mam spise chlapeckou postavu, ale posledni dobou se v tom snazim hledat hlavne vyhody - napriklad v lete nemusim pod nektere obleceni ani nosit podprsenku a nevypada to blbe :D Jinak si uzij dovolenou, tesim se na fotky :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvely outfit, ostatne jako vzdy! :) Jinak te uplne chapu, me je taky 19 a pripadam si hrozne nesamostatna, neprakticka a nedospela :D Kreditni kartu mam teda uz par let, ale jinak, kdyz si mam neco sama zaridit, tak jsem v koncich. No, snad se to casem zlepsi :D A jinak taky mam spise chlapeckou postavu, ale posledni dobou se v tom snazim hledat hlavne vyhody - napriklad v lete nemusim pod nektere obleceni ani nosit podprsenku a nevypada to blbe :D Jinak si uzij dovolenou, tesim se na fotky :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chci vidět ty plavky :D! Přeju ti z celého srdce, aby sis našla nějakou milou osobu na byt, protože tím stejným procházím právě já (tedy, osoby mám, ale byt sháníme a nedokážeme se ani moc domluvit :D), tudíž vím, jak strašná je ta nejistota.
    K tomu dospěláctví...myslím, že to právě přijde se zkušenostmi. Myslím, že mám docela obstojný všeobecný přehled, ale ani ne tak kvůli škola (ta mi jen trochu pomáhá), ale proto, že od malička jsem rodičům kradla noviny a četla je, i když jsem většině věcí moc nerozuměla. Myslím, že to, co se naučíš a pochytíš tak do těch 10-11 let ti prostě nejvíc přiroste k srdci, klidně až do mozku :D. A gratuluji k účtu, taky jsem si ho zakládala (a dokonce úplně sama, jej) - a připadám si tak samostatná, tomu rozumíš, že? :D ...i když je pravda, že na hospodaření s penězi musím ještě zapracovat.

    No, hezkou dovolenou :)!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňa toto tvoje rozprávanie veľmi baví!
    ja síce ešte dospelá nie som, no aj tak sa cítim bezradne, že uvariť veľa toho nezvládam a keď hej, trvá mi to hodiny a hodiny. a to tak nie je len s varením, všakže ? :D
    inak tá košeľa je super v takejto kombo! teším sa na dovolenkové fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherný outfit a tie nohavice sú fakt krásne.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak to nejsi určitě jediná, kdo si připadá tak strašně nedospěle. Přesně můj případ... mám pocit, že jsem zamrzla na nějakém věku a tam zůstávám a ani si neuvědomuji, že jsem rok co rok starší. Kdybych byla v tuhle chvíli na místě své mamky, tak už jsem teď vdaná a do dvou let bych měla svoje první dítě, což je pro mě ale teď naprosto nepředstavitelné! O.o nechápu, nechápu, nechápu, stejně stará kamarádka už se bude vdávat a já si to snad ani představit nedokážu. Tohle tvoje rozebírání tématu mě vždycky strašně baví číst! Takže rozhodně nenudíš... outfit je zase super! Tu košili mám taky moc ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mám účet založený už od osemnástky - pre mňa to bolo trochu nečakané, bol to nápad mojich rodičov, ktorí mi tam aj rovno prispeli nemalou sumou, keďže som nevedela, čo si mám priať na narodeniny; a som rada, že tak spravili. Hoci je pravda, že keď si behám po obchodoch a všade len prikladám kartu, tak nemám veľmi prehľad o tom, koľko na nej ešte zostalo a potom len doma zízam na to číslo prekvapená, kedy a kde som toľko utratila, ale na druhú stranu - chodí mi tam napríklad výplata, takže aj keď som sa učila na matury a prijímačky, tak som veľmi po obchodoch nelietala (ale do práce som chodila :D), takže sa mi na účte istá suma nazbierala :D Ale celkovo je super mať kartu, síce lístky na autobus ti to nekúpi, ale vieš, že keď sa niečo stane, tak máš pri sebe peniaze.

    Na základnej sme tiež mali technické a pestovateľské práce, a hoci som takú pílku nedržala v ruke už poriadne dlhú dobu, myslím, že keby mi ju dali do ruky, tak by som vedela, čo robiť :D Rovnako som sa v škole naučila šiť a vyšívať, jediné, čo mi v hlave neostalo, bolo to, kedy sadiť akú rastlinku a bylinku :D Ale je skutočne škoda, že to zo škôl odchádza - na základnej nám dali ledva nejaký základ, na gymnáziu sme sa čímsi takým ani z diaľky nezaoberali a také "ručné" veci sa v podstate už len sústreďujú na odborných školách, čo je určite škoda, pretože ako si presne povedala, poriadne neviem vymeniť žiarovku, ale hlavne, že viem popísať rovnicu fotosyntézy. A to ma v živote veľmi nezachráni.

    Ja som tiež istú dobu premýšľala o internáte, predsa len je to zaujímavá skúsenosť, ale keďže Korny ide na Chemickú univerzitu a nie na Komenského ako ja a Romana a nevieme, ako vlastne fungujú tie intráky a či by bola vôbec nejaká šanca, že by sme boli spolu, tak sme sa rozhodli pre byt. Je to drahšie, to je pravda, ale zase budeme mať svoj priestor, ktorý si budeme môcť zariadiť, ako budeme chcieť a okrem nás troch sa s nikým nebudeme deliť o kúpeľňu, a verím, že aj so štipkou šťastia dostaneme schopných a tolerantných susedov a budeme sa môcť spokojne učiť :D Takže Di, kedykoľvek budeš potrebovať, budeš môcť dôjsť k nám ♥

    Ale už k outfitu - tá košeľa sa mi neskutočne páči, vyzerá tak... dospelo, ale predsa pohodlne :D
    BEELIEVIN // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE