BENEFITS OF TALL GIRLS

2016-07-10

- in this photo:
sunglasses: Aliexpress sneakers: H&M
sleevles top: Terranova | trousers: Bershka


výhody

Od mala som od mamy počúvala: "Dúfam, že nebudeš vyššia ako ja, už by si mohla prestať rásť." - a podobné vety. Nikdy som netušila, prečo je z toho taká "smutná", že som ju prerástla a mám 178 cm. Rozumiem, že vysoké dievčatá môžu mať isté problémy - nenosenie opätkov, problémy s chrbticou, dlhé nohy občas za stolom zavadzajú - ale ako som hovorila minule, vždy sa treba  na všetko pozrieť z tej lepšej stránky.

Ja osobne som nesmierne šťastná, že som vysoká (nič proti nižším vzrastom). Napríklad dlhé nohy sú len výhodou (aj keď je to trochu viac práce pri holení). Všade som vždy rýchlejšie, môžem si dovoliť nosiť maxišaty a široké dlhé nohavice (viď fotky) bez toho, aby som v tom vyzerala čudne. Som taktiež rada tomu, že vždy všetko vidím, v davoch zvyčajne prečnievam a preto si vždy viem nájsť tú najvýhodnejšiu cestu. Vďaka mojej výške ma dosť veľa ľudí posielalo na modeling, ale aj keď tá moja výška je ideálna, zistila som, že mám príliš veľký zadok na to, aby som sa premávala po móle (no nie je to paradox?). Ale veď vyskúšať treba všetko, nikdy neviem, kam ma život nakoniec zavedie.

Kedysi som si myslela, že výška je vo vzťahu na príťaž. Že všetci chlapci budú nižší ako ja a že pri nich nebudem môcť nosiť vysoké topánky. Ale úprimne, som rada, že mám priateľa, ktorý je odo mňa len o 5 cm vyšší. Je pravda, že veľmi vysoké topánky nemôžem nosiť (veď ja ani také doma nemám), ale zase, keď ideme vedľa seba ruka v ruke, nemusím k nemu vždy zdvíhať hlavu. Keď ma chce objať, moja tvár sa zrazu neocitne v jeho pazuche. A preto v konečnom dôsledku aj toto som začala považujem za také menšie víťazstvo a výhodu vo vzťahu. 


Som veľmi zvedavá ako svoju výšku beriete vy. Ste s ňou spokojní? Určite napíšte aké výhody pociťujete vy!

10 komentárov:

  1. Ja som neustále obdivovala vysoké dievčatá. Vlastne takmer všetky moje kamarátky sú odo mňa vyššie. A tak to bolo aj na základnej škole. Predtým som mávala vážne komplexy z toho, že mám ledva 163cm a neustále som nadávala na to, že je hrozné byť nízkym človekom. Nemôžem nosiť príliš široké nohavice, len skinny jeans, pretože potom moje nohy vyzerajú čudne, o maxi šatách a sukniach ani nehovorím, tie by som si asi naozaj nemohla dovoliť, keď chcem niekoho objať, tak to nejde inak ako postavením sa na špičky, čo tiež nie je stále príjemné. Ale vidím v tom aj výhody a už som sa s tým zmierila, pretože som taká aká som a to je v poriadku. Mnoho ľudí mi hovorí, že čo je malé, to je zlaté a ja som si po čase na to zvykla a prestala som si doslova nadávať za to, že som maličká. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne ti rozumiem, no som rada, že si s tým vyrovnaná. Podľa mňa každá výška má svoje výhody a nevýhody. Treba sa s tým naučiť žiť a vyťažiť z tých výhod, čo najviac. Každému pristane niečo iné. Nízke dievčatá sa cítia hlúpo v širokých nohaviciach, no ja, keď si na seba dám overal, tak ho mám pomaly zarezaný v zadku, lebo mám príliš dlhý trup. Ani mne nepristane úplne všetko ako si niekto môže myslieť. Ale treba sa naučiť na sebe milovať tie odlišnosti ♥ Ja som odjakživa mala nízke kamarátky a cítila som sa pri nich hlúpo, že tak vyčnievam a tak som sa začala viac kamarátiť s chlapcami, len aby som sa výškovo cítila lepšie. No teraz už viem, že každý je iný a ja sa už viac nechcem cítiť hlúpo len preto, že vyčnievam. Už som na to priam pyšná!

      Odstrániť
  2. Tak v tomto som sa úplne našla :) Celé detstvo som závidela rovesníčkam primeranej výšky (vždy som vyčnievala minimálne o hlavu :D), ale teraz som so svojou výškou spokojná :) A to, že nenosím vysoké topánky, beriem ako výhodu - môžem sa cítiť pohodlne a aj tak všade utekám, tak by mi opätky boli len na obtiaž :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 178? to môžem len závidieť. Ja mám 174 a čo by som dala aspoň za 2cm navyše. Ale nie je to až také zlé. Mimochodom nohavice sú krásne a moc sa ti hodia! ♥

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jee, já jsem taky strašně ráda vysoká, dokonce bych si dokázala představit být i vyšší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne vždy vadilo, že som nízka, ale naučila som sa v tom nájsť výhody a hneď je všetko lepšie. :D samozrejme, rada by som si kúpila cullotes alebo maxišaty, ale už som sa nejako zmierila s tým, že by to nebol najlepší nápad.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som výšku nikdy nejak veľmi neriešila... ja mám 162 a som spokojná. Môžem nosiť vysoké podpätky a nevyčnievam, no poznám aj nižšie dievčatá a žiadna z nich si z toho nič nerobí! Fotky sú krásne, tie nohavice vyzerajú super :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jsem vždycky chtěla být vyšší právě kvůli důvodům, co jsi uvedla :) Ale teď už jsem se svojí výškou celkem spokojená, nakonec výška není nějak významně důležitá :)

    News | Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja som so svojimi stošesťdesiatimi piatimi centimetrami taký priemer - mám kamarátky, ktoré sú odo mňa vyššie a ja sa pri nich cítim ako trpaslík, ale aj nižšie, ktoré mi zakazujú nosiť topánky na opätku, aby sa ony nemuseli ako trpaslík cítiť pri mne :D Takže ja som so svojou výškou celkom spokojná :D Ale zase sú chvíle, kedy by som chcela maž o pár centimetríkov viac - aspoň kvôli tým maxi sukniam a nohaviciam (v ktorých vyzeráš úžasne!) :D
    BEELIEVIN // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  9. 178cm, páni, no to je naozaj výška :) ja som bola stále na základnej škole medzi najvyššími deťmi, trochu som vytŕčala a zrazu sa to somnou zastavilo a všetci ma začali prerastať. Moji rodičia sú vysokí, v podstate všetci v našej rodine, a len ja meriam 165cm. Je to taký slabší priemer ale nejak extra mi to neprekáža (teda až na basketbal). Nevýhodu vidím v tom, že dlho dlho už túžim po overale s dlhými nohavicami, ale v každom ktorý skúsim vyzerám ako keď som sa ako malá hrávala a maminým oblečením. Inak mi moja výška neprekáža, príde mi zas veľmi zlaté keď má dievča okolo 160cm a chlapec aj dva metre, tam sa mi tie výškové rozdiely páčia :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE