BACK TO SCHOOL NEW IN

2016-09-10


#internátne okienko
Aj keď som včera prišla domov, celý ten zhon okolo vybavovačiek neustal. Už len z toho dôvodu, že som dostala veľa "domácich úloh" a že rozvrh je viac-menej na mne (stres alebo radosť?). Cítim ten tlak čím ďalej tým viac, veď ani nie o týždeň budem v Bratislave na intráku!! Kričím? Dúfam, že nie. Určite je veľa ľudí zvedavých, aký to intrák v skutočnosti mám a ako dopadla moja prvá návšteva (zápis bol totiž čisto len o papieroch, papieroch a papieroch). Moja prvá návšteva sa uskutočnila v stredu nadránom (no veď, aby som nečakala v dlhočíznom rade na ubytovacom). Bývam na druhom poschodí, takže asi budem chodiť po schodoch (ako keby mi nestačil ten obrovitánsky kopec v mlynskej doline). Hneď oproti schodom som zahliadla dvere do bunky a musím povedať, že aj dievča mojej váhy by ich dokázalo rozbiť #kvalitka. Dvere do izby mám hneď za dverami do bunky a tak som tam hneď vkročila, pretože ma tam už čakala milá spolubývajúca. Verím tomu, že niektoré dievčatá by sa zhrozili pri pohľade na izbu, ale verte, že ja už som videla aj horšie veci. Priestor malinký akurát pre dvoch. Dve postele, ktoré snáď nemajú ani matrac (len akúsi tenkú vrstvu peny), dva stolíky, na ktorý si môžem dať akurát notebook (ani neviem, že či on sa mi tam zmestí), jedna zásuvka, polička a kopu mini skriniek. Skríň tam je vážne dosť (som zahojená). Jediné, čo na tej izbe tak brutálne bije do očí sú storočné zošúchané okná, ktoré vyzerajú ako z hororu, takže keď si budem vyberať na ktorej strane postele budem spať, tak určite budem otočená k dverám, to ani váhať nebudem. Okná samozrejme nie sú plastové, takže čakám v zime poriadnu zimu. Balkónik maličký, popod neho nám behajú diviaky #wildlife. Ja osobne som s izbou celkom stotožnená, aj keď mi príde trochu smutné, že študenti (nádej do budúcnosti) musia fungovať v takýchto podmienkach.

Čo sa týka "kuchyne" - tam a vtedy som si uvedomila, že brať si hrnce a variť niečo bude zbytočné. Veď pár krokov odo mňa sú jedálne, kde sa môžem najesť za euro a pol a naraňajkovať za päťdesiat centov. Čo sa týka hygieny, tak na bunke je desať ľudí (divečat) a pre nás všetkých máme len jeden záchod a jednu sprchu (akože taký mini priestor za závesom). Toto je asi jediná vec, ktorá ma momentálne trochu trápi. Ja som si myslela, že budú aspoň tri sprchy a dva záchody, ale tak budem si musieť zvyknúť. Ja sa tam chystám už vo štvrtok, aby som si pokupovala veci (vešiaky, paplóny, koberec, kaktus, boxy, zakladače, sieťový kábel a tak ďalej). Zatiaľ to beriem ako také veľké dobrodružstvo a som zvedavá, ako to nakoniec dopadne.
#školské novinky
Aj keď mi toho treba kúpiť ešte veľa, počas leta som si zohnala pár vecí, z ktorých sa teším a sú to také "back to school" novinky a moje nevyhnutnosti. Ako prvé vám do očí asi udreli tie knihy, však? Mali sme zľavu v kníhkupectve a tak som sa trochu rozšantila. Lolitu som chcela prečítať odjakživa a potom, čo som na všetkých blogoch videla odporúčania na knihu My deti zo stanice ZOO, tak som jej ani ja neodolala. Smutné je však to, že sa k nim dostanem asi až na ďalšie leto, takže to nie je asi veľmi školská záležitosť.

Trochu som sa rozšantila aj na internete a objednala som si pár vecičiek ako napríklad tento peračník (áno, vážne je to peračník, žiadna krabička na lieky ani nič podobné. Hľadala som nový a hlavne zaujímavý peračník pre mňa, keďže ten môj žirafovský (detské časy sú preč) už mám asi päť alebo viac rokov. Keď som narazila na túto transparentnú krabičku na Aliexpresse bola som viac než potešená. Je úžasná a praktická a hlavne minimalistická. Potom som si z Etsy objednala tú najlepšiu vec na svete (hnevám sa na seba, že som to neobjavila skôr). Je to kazeta na puzdro od šošoviek. Obsahuje však aj malú flaštičku, pinzetu a aplikátor šošoviek. Ja som si vždy dávala šošovky do očí rukami a preto sa mi vždy do očí dostali tie malé čiastočky prachu, ktoré ma potom otravovali po celý deň. Tentoraz som viac než spokojná, pretože aplikácia šošoviek je bezbolestná a ešte sa pri tom môžem pozerať na tento rozkošný keksík.

Toto leto som taktiež zainvestovala aj do kozmetiky. Prišla som na to, že skincare je dôležitá aj napriek tomu, že sa nemaľujem. Určite sa s vami podelím aj o produktoch, ktoré používam na pleť, ale teraz by som vám chcela ukázať, čo používam na pery. Vždy som mala suché pery a nikdy som sa nevedela naučiť, aby som používala balzam. Teraz vždy predtým ako vybehnem von dám si niečo na pery. Najčastejšie je to Neutrogena, ale aj kakaové maslo pomôže, no to je o čosi hustejšej konzistencie a tak si myslím, že bude vhodnejšie na zimné obdobie (do Bratislavy určite beriem).

Posledným kúskom je náš starý ruský fotoaparát, ktorý som vyhrabala u rodičov a dala doň film. Pár fotiek som už urobila, ale film si šetrím najmä na Bratislavu. Dúfam, že tie fotky budú aspoň trochu použiteľné a možno ich časom (asi tak po pol roku) zverejním aj na blogu

Aké školské - neškolské novinky máte vy?

17 komentárov:

  1. Môj zápis trval vyše štyroch hodín a k tomu som ešte zmeškala vlak domov. Utiekol mi rovno pred očami! Dnes som sa už zapisovala na predmety a niektoré hodiny, takže ma opäť prišiel navštíviť môj kamarát Stres. Neviem, bojím sa tej školy, respektíve toho, že to nezvládnem. Celý život o sebe pochybujem.. Myslím si, že najradšej by som bola, keby to už začalo, aby som nemala priestor myslieť na to, aké to bude a už sa len zaoberať tým, čo je..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. šošovky idem vyskúšať prvýkrát v živote, no tento cookie case by sa mi asi moc neoplatilo kupovať, keďže zatiaľ ich budem mať len na skúšobné obdobie cca 2 mesiace a potom ich budem nosiť len raz za čas, na striedačku s okuliarmi (ale častejšie budem mať asi okuliare). ak by som sa však niekedy rozhodla nosiť šošovky častejšie, tak by som sa poobzerala po niečom podobnom, ak nie rovno rovnakom. o internátoch som nepočula nikdy nič dobré, zvyčajne ich študenti opisovali spôsobom "dá sa tam prežiť, ale inak moc ee". ja uvidím, ako skončím, každopádne podľa mňa ten študentský život bude tak či tak stáť za to. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach, jedna kúpeľňa je naozaj scifi, ja mám na vysokú ešte trochu času, čo ma teší nesmierne, pretože predovšetkým ten internát ma trochu desí. Kamarát ide teraz na inter do Košíc a má fakt dobré ubytovanie, to mi vlialo trochu nádeje do mňa, že to nemusí byť vždy zlé. Ale keď si to trochu vydekoruješ, tak sa tam budeš cítiť hneď príjemnejšie, hoci s tými oknami sa veľa urobiť nedá asi :/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to jsem zvědavá, jak bude tvoje dobrodružství pokračovat :) Všechny ty věci vypadají nádherně a přesně tyhle knížky mám taky na seznamu, takže :) a ten foťák je prostě kouzelný, snad se tu někdy nějaké ty fotky objeví :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  5. lolitu aj my deti zo stanice zoo odporúčam, dúfam, že si ich užiješ minimálne tak, ako ja! :) peračník vyzerá super, len mne by asi vadilo prípadné hrkanie v kabelke/batohu.. :D momentálne sa tiež snažím nájsť ten pravý peračník pre mňa, keďže sa mi môj rozpadol, ale zatiaľ ma žiaden neoslovil. neutrogenu som mala, a takisto mi vyhovovala, ale musím povedať, že podľa mňa je lepšia tá obyčajná nemalinová verzia. :) veľa šťastia na výške! ja som toto zažila so 14 ľuďmi na istom hosteli počas istého projektu a povedala som si, že nikdy viac. tak dúfam, že to zvládneš oveľa lepšie ako ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veľmi dobrý vkus na knihy (a všetko may I just add) musím sa do tej "zoo" pustiť aj ja keďže už si to chcem prečítať pár rokov ale mám strach, že z toho budem mega deprimovaná :/ :D a perčník tiež milujem! keď som šla ja prvý rok na výšku tak som si kúpila lila chlpatučký peračník ale nikomu to nevadilo a ja ho stále milujem haha :D
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ach, o bratislavských intrákoch som nepočula ešte nič dobrého, ale verím, že sa tam budeš mať aj napriek tomu dobre :) a btw, lolitu by som si hrozne rada chcela prečítať už! :) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to tvoje bydlení by mě asi zabylo, hlavně, co se týče koupelny+wc. Věřím, že na malý prostor se dá zvyknout (i když mě, jako člověka, kterej furt tančí a skáče a nevímco, by to strašně trápilo :D), ale ta hygiena...uf, jsi velká dobrodružka :)!
    Ten penál je úžasný, já jsem si nejdřív myslela, že je to nějaký dlouhý mýdlo :DDD. A těším se na fotky (protože napsat to půlroku dopředu se vyplatí).

    OdpovedaťOdstrániť
  9. My děti ze stanice Zoo je hodně dobrá kniha. Doufám, že si brzy zvykneš v novém bydlení! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Práve tie internáty boli dôvodom, prečo som na strednú nešla niekam ďalej od domu. Jednoducho sa mi nepáči tá predstava malej stiesnenej izby a spoločných spŕch. Ale to som možno len príliš citlivá a zvykla by som si po nejakom čase. Avšak, od každého som počula, že síce je to tam také všelijaké, na tie roky života na internáte sa nezabúda. Takže určite to má aj pozitíva. :)
    Ten fotoaparát vyzerá úžasne, určite robí krásne fotky, už sa teším kedy nejaké pridáš ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja som zapis prezila, trval 2 hodiny, intrak je zvonka cisty luxus, cisto novy, uvidíme co to bude zvnutra. v Nedelu nastupujem (tiež kričím)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. My deti zo stanice Zoo som čítala takto pred rokom a je to skvelá kniha. Naozaj silný príbeh, ktorý som zhltla veľmi rýchlo. Juj a som zvedavá ako sa podaria fotky z foťáku!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. dneska si ma naozaj prekvapila, nečakala som, že balíček dorazí tak skoro! a ocina (ktorý ho vyzdvihol za mňa, pretože bol doma a ja v škole) ešte viac, keď uvidel rovnaké priezvisko na balíčku od niekoho preňho neznámeho z východu. :D :D vecičky sú vážne super, momentálne si neustále ovoniavam ruku, kde som si nastriekala sprej a mám dilemu, čo si idem zapisovať do toho zošita, pretože mi je ľúto minúť ho na obyčajný predmet, haha. každopádne ešte raz ďakujem ďakujem ďakujem! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš za čo!!! Som veľmi rada, že sa ti veci páčia a že ich využiješ ♥ Teší ma, že som dokázala niekomu urobiť takú radosť, vždy sa snažím posielať balíčky, čo najskôr, lebo všetci predsa vieme aké je čakanie :D Aj mne sa ten zápisník veľmi páčil, trochu som uvažovala, či si ho nenechám, ale veď všetko, čo na tomto blogu robím je aj pre mojich čitateľov a ja ich rada sem-tam obdarujem ♥ Tak nech sa darí aj v tomto školskom roku!

      Odstrániť
  14. joj, tie internáty si ani nechcem predstavovať. ale dúfam, že si to tam nejako zútulníš/zútulníte. :)
    Lolitu zbožňujem, dúfam, že sa ti bude tiež páčiť. Ja som ju už čítala veľakrát a momentálne ju občas počúvam v autobuse ako audiobook.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Tak za ten internát tě musím obdivovat, já si tohle vůbec nedokážu představit. Ne že by mi vadilo staré vybavení a špatná okna, ale spíš ta přítomnost tolika lidí a myšlenka, že s nimi budu muset trávit tolik času a sdílet společnou koupelnu / záchod. Snad bude spolubydlící opravdu tak hodná, jak vpadám, a sednete si! :) Taky tu na mě doma čekají My děti ze stanice ZOO (jen v českém obalu, který je proti tomu vašemu nic moc :/) a Lolitu si chci už tak nějaký ten pátek přečíst! Pořád ji někdo někde vychvaluje. A ten foťák? Krása ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Vždycky mě zajímalo, jak to na intráku chodí. Kolikrát jsme si říkala, že to je zároveň zkušenost, něco novýho, co bych si ráda zkusila. Tak ať se Ti daří. Jinak obě knížky jsou skvělý!
    http://enisara.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE