FIRST IMPRESSIONS

2016-09-18

- in this photo:
top: Zara sunglasses: Koton
bag: IKEA | trainers: H&M


intrákovo

Prvé dojmy. Tieto prvé dojmy bude sprevádzať školský outfit, ktorý tu nemôžem zrealizovať, keďže túto krásnu sukňu so secondhandu som si so sebou nezobrala. Ale to nevadí, ostatné komponenty sú to so mnou a užívajú si atmosféru intrákového života. Som tu už skoro tri dni. A musím sa priznať - čím dlhšie tu som, tým viac sa mi to tu páči až na tie komáre. Stihla som ísť na výlet do botanickej záhrady (odporúčam), nakúpiť si veci v IKEA (ešte mi síce pár kúskov chýba, ale to sa snáď do týždňa zozbiera) a usporiadať si všetky veci do skríň a poličiek (tu ich je vážne dosť). Izbu som si zútulnila mäkkou dekou a koberčekom (samozrejme len a len v sivej farbe - konečne sa môžem realizovať), ešte si tu plánujem namontovať nástenku a zakryť niektoré kresby baliacim papierom. Najviac ma momentálne teší moja medená lampička, ktorá mi tu robí radosť. Snáď sa mi niekedy podarí to urobiť reprezentatívne a fotkami vám ukázať, kde to vlastne bývam. Čo sa týka hygieny - kúpelňa nie je najhoršia, ale zase ani najlepšia. Na záchod som si už celkom zvykla, ale tá sprcha. Ja som totiž doma mala vaňu a vždy mi to prišlo čudné sa sprchovať - tu však nemám na výber, že? Stravovanie je tu skvelé, ja osobne som veľmi rada, že si nemusím variť, keďže na 2 jedlá denne mám študentskú zľavu a dokážem sa tu najesť za euro a pol. Obedy a večere mám v jedálni a raňajky sú klasické cereálie či ovocie.

Celkovo som si tu už akosi zvykla a zajtra sa teším na moju prvú prednášku. Som rada, že bude po slovensky (zatiaľ), aby ma hneď niekto neprekvapil. Som celkovo veľmi zvedavá, aké to bude v škole a ako veľmi bude štúdium náročné. Mám totiž 8 predmetov - 2 po slovensky, 3 po anglicky a 3 po španielsky. Cudzím jazykom som nehovorila možno viac ako tri mesiace a preto budem asi trochu v rozpakoch, keď budú chcieť odo mňa počuť niečo o mne. Držíme si všetci palce, však?




Ďalší článok čakajte asi až na ďalší víkend, kedy vám zhrniem, čo som robila počas môjho prvého školského týždňa. Určite vám chcem ukázať aj fotografie z botanickej záhrady a z internátneho areálu. Uvidím, či budem mať čas niečo zverejniť aj počas tohto týždňa, ale na ďalší víkend určite čakajte množstvo fotiek!

Momentálne sa mi rysuje kúpa nového notebooku a začala som uvažovať aj o tom, že si kúpiť aj design, pretože vždy som potom túžila! Ako sa máte vy? Čo škola? 


snapchat: feelikeunic0rn






9 komentárov:

  1. Juuuj, tak to sa teším, že si sa už zabývala a tvoje prvé dojmy sú pozitívne. Som zvedavá, na ďalší článok, držím ti so všetkým palce!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mě ty tvoje články tak baví! Těším se na pokračování a držím palce :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Outfit je veľmi pekný. Veľmi sa teším na tieto tvoje update intrákové/vysokoškolské články a dúfam, že nám aj tú izbu ukážeš ako si si ju vlastne vylepšila. Teším sa, že sa ti tam páči a dúfam, že ti to tak aj vydrží. A držím prvý týždeň v škole palce ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je skvelé, že sa na to dívaš tak pozitívne! :) Držím všetky palce! :)) Síce na intráku nebývam ale mám to od školy asi 10 min pešo takže jedáleň využívam občas tiež a vážne sa tam vie človek dobre najesť haha :D Veľmi sa teším na update! :)
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krása, krása ♥ už se těším na poznatky z prvního týdne ve škole a držím palce, aby to všechno šlo hladce! :3 Mně škola začíná až začátkem října, ale už si sestavuji rozvrh, tak jsem na to sama zvědavá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I ja sa teším na články z intráku! Počúvam na ne kadejaké názory, keďže sú internáty lepšie i horšie (btw - kde si?); niektorí sa sťažujú, iní z toho nie sú takí zhrození :D Tak určite napíš, aká je teda tvoja spolubývajúca!
    My máme teraz na byte vaňu - a tú sme mali doma (v PO) naposledy asi keď som mala osem; potom sme prestavali kúpeľňu a vymenili ju za sprchový kút :D Preto je pre mňa zase divné mať zrazu vaňu :D
    Každopádne, verím, že si si svoju prvú prednášku užila - a držím palce!
    BEELIEVIN // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dufam, že nám ukážeš intrák niekedy a teším sa na nejaké tie "zážitky" :D A verím, že všetko bude čo najlepšie a podľa tvojich predstáv.
    My máme doma aj sprchový kút aj vaňu, ale tú využívam naozaj minimálne. Takže vždy keď prídem niekam, napríklad niekde na dovolenke, kde je len vaňa, som z toho dosť mimo, lebo je to pre mňa taký nezvyk, čiže ti úplne rozumiem.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Těším se na další článek! Tady ti to moc sluší a boží outfit, jako vždy.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Veľmi sa teším na ďalšie články, pretože je super počuť to od niekoho takto priamo a aspoň viem, na čo sa môžem v budúcnosti pripraviť. Som naozaj rada, že sa ti tam páči, dúfam, že aj prednášky budú super. :) Fotky sú krásne, tak ako vždy ♥

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE