HOW I EDIT MY INSTAGRAM PHOTOS

2016-09-14


Zajtra. Zajtrajšok je ten deň, kedy moje dobrodružstvo oficiálne začína. Opäť raz precestujem celé Slovensko, aby som sa dostala do toho môjho internátu, na ktorom sa budem musieť naučiť žiť. Balím sa, robím rozvrh, zapisujem predmety, tlačím papiere a cítim sa čudne, akože vážne. Ale presne preto, aby som o tom nemusela písať a nemyslela na to som sa rozhodla pridať tento článok. 

Cez leto som sa rozhodla, že budem pridávať fotografiu na instagram každý jeden deň (na pár výnimiek, kedy som cestovala sa mi to aj podarilo). Začala som dokonca fotiť outfity aj cez mobil a pridávať ich iba na instagram. Teraz by som vám chcela ukázať outfity, ktoré som nafotila počas tohto leta a zároveň vám aj predviesť ako ich upravujem.

1. Na úpravu fotografií používam celkovo 2 programy - Airbrush a Instagram. Airbrush používam čisto len na jednu záležitosť a to je bielenie. Táto aplikácia je určená na úpravu prevažne selfies a funkcia "whiten" slúži na vybielenie zubov. Avšak viete, že ja zbožňujem šedý nádych na mojich fotografiách a taktiež ak máte fotografie, kde je biele pozadie, ktoré je trochu zašednuté, pomôže vám to vybieliť tie fotky vážne do biela.


2. Takže keď otvorím fuknciu bielenia, nastavím si veľkosť a vybielim buď celú alebo časť fotografie. Snažím sa vyhýbať mojej pokožke, aby som nevyzerala na fotke príliš bledo. Keby nastala chyba, je tam aj guma alebo funkcia späť.

3. Keď už som s fotkou spokojná, kliknem na "fajku" a potom na symbol v pravom hornom rohu. Vyskočia viaceré možnosti ako uložiť túto fotografiu. Buď sa dá uložiť do mobilu alebo rovno pridať na instagram, facebook a iné sociálne siete.

4. Ďalšie úpravy sa dejú už v samotnom Instagrame. Odkedy pridali okrem filtrov možnosť úpravy fotky, nič iné nevyužívam (no aj keď filter moon je ten najlepší čierno-biely na celom svete). Táto úprava už závisí od samotnej fotky a ako ju chcem mať svetlú, tmavú, výraznú či vyblednutú. Ja najviac používam tieto funkcie - jas, kontrast, sýtosť, svetlé tóny, tiene, zostrenie. Občas, keď sa to k fotke aj hodí použijem to malé slniečko nad fotografiou. Nie vždy to je najlepší nápad, ale častokrát to vylepší celkový dojem z fotografie.

Snáď to niekomu pomôže alebo to niekoho inšpiruje. Určite dajte vedieť aj nejaké vaše tipy!

8 komentárov:

  1. Tyjo, efekt je to teda pořádný, díky za tip! :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vybielenie je môj najobľúbenejší tool na fotky :D a tvoj insta úplne milujem :D ja na úpravu fotiek využívam najmä VSCO kde si človek môže vytvoriť "svoj vlastný filter" a potom ho už iba kopírovať na ostatné fotky čo šetrí čas aj prácu :))
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež túto aplikáciu používam na vybielenie :) a na úpravu potom používam ešte vsco :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vau, o tej appke na bielenie som nepočula, ale robí to krásny efekt, milujem bielu a zladené feedy do bielej, čiže je to pre mňa to pravé (aj keď zas môj feed je skôr tmavý / ladený do rôznych farieb). možno sa raz inšpirujem. :) na editovanie fotiek využívam iba vsco a samotný instagram.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. toto je presne to, čo som potrebovala, pretože mám veľakrát problém s tým, že mám fotku s bielym pozadím, avšak vo finále tá fotka vôbec nie je biela ale taká šedá a celkovo to nevyzerá pekne. takže ti ďakujem a idem hneď sťahovať! ♥
    ja používam na úpravu vsco, avšak to už pomenej, niekedy každá jedna fotka (aj bez pridania niekde) prešla touto aplikáciou, ale v poslednej dobe sa mi páčia fotky také aké sú, občas upravím jas a pridám kontrast (prípadne sýtosť) a to je všetko. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. O aplikácií Airbrush som počula prvýkrát asi pred týždňom, keď ju jedna slávna blogerka spomínala v jej videu, no myslela som si, že je platená, tak som tomu nevenovala viac pozornosti. Avšak vidím, že ozaj robí zázraky, takže ďakujem za potvrdenie a článok sa ti podaril!♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Na úpravu fotiek na Instagram som vhodnú aplikáciu hľadala už dlhšie :) AirBrush som si stiahla a vyskúšam :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja si tiež fotky rada zosvetľujem :) a najradšej mám vsco :) to už som si zvykla na to a potom ešte dorobím v insta :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE