AKO OŽIVIŤ ŠATNÍK FARBAMI

2017-02-05

Pamätám si ešte ten moment - asi v druhom ročníku na strednej - kedy som si sľúbila, že od tohto momentu si budem kupovať len a len čierne, biele a sivé veci. Držala som sa toho skoro úplne, no v tomto roku som si povedala, že je čas na zmenu - takú menšiu. Áno, stále milujem jednoduché línie, spomínané tri farby, vrstvenie, kombinovanie rôznych textúr, ale taktiež som prišla na to, že farby nie sú nepriateľ. Je pravda, že stále v mojich outfitoch nenájdete komplexnejšiu kombináciu ako trojfarebnú, ale malé detaily, jednotlivé kúsky a farebné akcenty nie sú na zahodenie. Preto som si toto výpredajové obdobie stanovila taký menší plán - nekupovať prvoplánovo veci v čiernej, bielej a sivej, ale porozhliadnuť sa aj po farbách, ktoré by som bola ochotná nosiť. Cieľ som splnila, dokonca som všetky tieto veci zohnala vo viac ako 50% zľave a to len v dvoch obchodoch! Opäť budem rada ak niekoho inšpirujem k takému istému kroku - trochu sa odviazať, nemyslieť len na striktné pravidlá šatníka a kúpiť si aj odvážnejšie, farebnejšie kúsky, ktoré sa dajú celkom ľahko kombinovať s čierno-bielou paletou. 

Pre začiatočníkov je vhodný denim

Ak ste sa len nedávno rozhodli niečo urobiť so svojim čierno-bielym šatníkom, ale predsa len sa neodvážite na nejaké farebnejšie kúsky, svetlý denim je váš priateľ. Tmavosivé a čierne nohavice nahraďte svetlejším denimom a ten dodá šatníku o niečo sviežejší vzhľad. Ja, ako ste si mohli všimnúť, obľubujem nie celkom typické strihy ako napríklad mom jeans. V tomto štýle som si konečne kúpila kraťasy, ktoré som ani nečakala, že nájdem za tak dobrú cenu v zimnom výpredaji a taktiež nohavice, ktorých obrovská zľava ma donútila si ich vziať. Dokonca majú jednu malú zvláštnosť. Ja osobne veľmi neobľubujem nohavice s dierami, ale tieto dierky ma veľmi zaujali a nemohla som im odolať, vraj vyzerajú ako mráčiky. Tento typ nohavíc mám rada aj preto, že denim mi príde o čosi tuhší a tým pádom si myslím, že aj dlhšie vydrží ako tie elastanové "džegínsy", ktoré mi neprídu veľmi sympatické. 

kraťasy: Bershka - pôvodná cena: 24.99€, zľavnená cena: 5.99€
nohavice: Pull&Bear - pôvodná cena: 35.99€, zľavnená cena: 9.99€

Tmavomodrá nie je čierna

Taktiež skvelý malý typ - obľúbila som si totiž tmavomodrú farbu. Asi to bude tým, že je podobná čiernej, ale predsa len je to niečo živšie a odvážnejšie, a preto túto farbu v poslednej dobe vyhľadávam čoraz viac. Na každom kúsku vyzerá dobre a ja som si teraz zohnala zaujímavé letné tričko a ďalšie kraťasy - ja viem, vyzerá to stále menej a menej ako zimný výpredaj. Tentoraz som sa popozerala aj po zaujímavejších textúrach. Tričko má na sebe volániky a už len tým pôsobí rozkošne a letne. Kraťasy sú plisované a už keď som nenašla sukňu, tak aspoň nejaký kúsok tejto textúry som si uchmatla. 

kraťasy: Bershka - pôvodná cena: 17.99€, zľavnená cena: 5.99€
tričko: Bershka - pôvodná cena: 12.99€, zľavnená cena: 3.99€


Decentný chameleón

Občas treba siahnuť aj po zaujímavejších farbách, ktoré hneď udrú do očí, ale predsa len nie sú priamo šialené. Ak sa snažíte zháňať nejaké zaujímavejšie odtiene, ktoré sa hodia k čiernym kúskom, určite nehľadajte v neónovej sekcii. Skvelým príkladom je kaki zelená, do ktorej som sa zamilovala v podobe širokých pletených nohavíc. Alebo zlatá v podobe zamatových šiat. Tieto kúsky sa hodia aj do zimných outfitov, kedy čisto čierny outfit môže vyzerať trošku mdlo. Stačí jeden farebný kúsok a váš vzhľad to posunie na vyšší level. 

nohavice: Pull&Bear - pôvodná cena: 15.99€, zľavnená cena: 7.99€
šaty: Pull&Bear - pôvodná cena: 19.99€, zľavnená cena: 7.99€

Je však zrejmé, že nikdy nezanevriem na čierno-biele kombinácie či celočierne outfity, ale je občas milé zahrať sa s farbami a oživiť tak aj to, čo sa javí v poriadku už samo o sebe. Čo sa týka článku o prekladateľstve, ten sa ešte stále pripravuje, pretože posledné na čo teraz chcem myslieť je škola a tie moje stresy, čo som zažívala, ale určite ho zverejním pred začiatkom nadchádzajúceho semestra, snáď niekomu pomôže. 

Čo farebné ste si kúpili naposledy vy?

8 komentárov:

  1. Prekrásne fotky!! Krásne kúsky, ale moji obľúbenci sú asi šaty v tej staroružovej a tmavomodré veci. :)

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článek a hlavně nápad. Já bych do svého šatníku nejspíš taky měla dostat víc barev, ale nejspíš se to budu snažit udělat asi v takových nenápadných podobách, o jakých jsi tady psala. Třeba tmavě modrou úplně míluju! A světlé džíny mám taky moc ráda. :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všechny kousky vypadají nádherně, nedokázala bych si asi vybrat nejoblíbenější kousek. Těším se, až nafotíš nějaký barevný outfit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som sa tiež veľmi dlho držala toho, že som nosila iba biele čierne, sivé veci. ANi neviem prečo ale nejako ma to k nim vždy ťahalo úplne prirodzene. A teraz za posledný rok tiež sama neviem ako sa mi v skrini ocitli farebné veci. DObre tiež by som povedala, že mierne farebné ale predsa len tmavé modrá, zastretá/svetlá ružová a dokonca dva tmavo zelené svetre. Asi na to človek musí dospieť. Stále som 90% času síce čierno-biela ale asi mi to tak už vyhovuje :D fotky prekrásne ako vždy! :))
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež som bola alebo aj stále vo väčšine som človek, ktorý uprednostňuje farby ako biela, čierna, sivá alebo tmavomodrá. V januári som si kúpila však dva super svetre v baby blue farbe, ktorá je menším oživením v mojom šatníku :) Nikdy som nebola milovníkom nejakých výstredných kúskov a farby ako pestrá žltá alebo zelená sú pre mňa výstredné.
    Veľmi sa mi páčia tie šaty z Pull&Bear a taktiež aj kraťase. Aj keď ja kraťase vôbec nenosím, vôbec mi to nie je pohodlné.

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám veľmi rada tento tvoj minimalistický štýl a obdivujem ťa ako vieš krásne kombinovať jednoduché kúsky a vyzerá to perfektne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja som prevažne na tie "nudnejšie" farby,čierna,sivá,biela..také klasické ku ktorým všetko skombinujem :) ale naposledy som si kúpila také predĺžene sako staroružovej farby :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE