BYLINKOVÉ TERÁRIA A IZBOVÉ RASTLINY

2018-05-26



Včera som si zasadila takéhoto strapatého krásavca. Zúčastnila som sa totiž jedného workshopu, ktorý sa konal v Starej tržnici popri akcii Sashe v tržnici. Dievčatá z ateliéru Ony nás učili, ako si vyrobiť terárium na bylinky. Bolo to zadarmo, stačilo sa vopred prihlásiť a domov ste si mohli odniesť svoj výtvor spolu s malým darčekom v podobe zasadených papričiek. Projekt to bol skvelý, veľmi na potešil a taktiež ma veľa naučil, keďže čím som staršia, tým viac cítim, ako sa moja láska k izbovým rastlinám prejavuje.

Môžem povedať, že nie som až taký amatér (aj keď to tak môže vyzerať). Môj ocko ma už od mala učil lásky k všetkému živému a náš byt je plný izbových rastlín. Stretla som sa viacerými druhmi, nielen s obyčajným fikusom či kaktusmi, ale aj s rastlinami, ktoré nemajú rady až tak veľa slnka. Pred niekoľkými rokmi som si z Ikey kúpila kaktusy, ktoré však ostali v mojom rodnom meste, kde som taktiež pestovala mätu. Všetko som tam však nechala a teraz sa cítim bez zelene na bratislavskom internáte trochu smutno. Táto príležitosť mi prišla vhod a ja som sa rozhodla zasadiť mätu, s ktorou mám už aj trochu skúsenosť. Určite ma to inšpirovalo k tomu, aby som sa v budúcnosti venovala viac aj rastlinám a nebála sa skúšať nové veci. Predsa len je to trochu ťažké skúšať ich na internáte, no netreba sa obmedzovať.

Ony vám na svojej stránke neponúkajú len ich produkty (teráriá, izbové rastliny) či služby (pre interiér či exteriér), ale aj rady a informácie o prospešnosti izbových rastlín na ich blogu, kde sa môžete nielen veľa dozvedieť, ale aj inšpirovať. Nájdete ich v Bratislave, ale aj v Brne, takže vám s vašimi rastlinkami pomôžu. Ďalší projekt, ktorý som objavila cez skvelú Zuz sa (bohužiaľ pre mňa) nachádza v Českej republike. Volá sa Pokojovky a zaujali ma nielen svojimi článkami a produktmi, ale aj workshopmi, ktoré ponúkajú začiatočníkom.

Ako ste na tom s rastlinami vy? Zaujali vás tieto projekty? Zavítali by ste na podobný workshop?

6 komentárov:

  1. - juhuu! ony vypadaji vazne vytecne! diky za tip
    priznam se, ze jsem zeleni vseho druhu posedla a jsem schopna stravit hodiny a hodiny v zahradnich centrech, coz je pro muj rozpocet znacne nebezpecne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nejdřív jsem si říkala, jestli není nová móda fotit se místo s květinami s květináčky. :D Projekty jsou super, dnes s tím nevyrůstáme jako naši rodiče nebo prarodiče, náš děda pěstuje všechno možné a já to jen obdivuju. Určitě se na blogy podívám, protože jestli chci někdy bydlet sama, jednoznačně obklopená zelení.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja osobne nie som milovníkom rastlín a nemám rada polievanie kvetín, ale páčia sa mi tie terárka, malé rastliny a kaktusy :) workshop musel byť super,rada by som sa podobného zúčastnila :)
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa taak teším, keď raz budem mať svoju kvetinovú džungľu, ktorá mi prežije :D Je to totižto úplne krásne byť obklopený zeleňou♥

    Svet Podľa Konvalinky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milujem rastliny a všetko čo k tomu patrí ale skôr viac v prírode ako u seba doma...btw máš perfektný outfit <3 Vyzeráš krásne :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milujem rastliny! A ten outfit je naozaj krásny :)

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE