LÁVOVÝ PEELING

2018-06-18


Ja a kozmetika nejdeme ruka v ruke, no posledné roky sa snažím venovať aspoň starostlivosti o pleť, do ktorej sa taktiež veľmi nevyznám, ale aspoň sa o to pokúšam. Mám suchú pleť, takže nie vždy jej všetko vyhovuje, no posledné mesiace ma najviac trápia čierne bodky, ktoré už mám nielen na nose, ale aj na čele či brade. Pýtala som si od vás rôzne rady a jednou z nich bol používať peeling. Tomu som sa doteraz vyhýbala, keďže moje posledné skúsenosti mi vraveli, že peelingy len moju pleť zbytočne vysušujú. Rozhodla som sa však prekonať obavy a nejaký si zohnať. Chcela som vyskúšať prírodný peeling po tom, čo som si prečítala, prečo by sme nemali používať tie bežné, čo nájdeme v obchode. Zistila som totiž, že aj tie maličké čiastočky alebo guličky sú vyrobené z plastu. Nielenže mi to prišlo znova ako zbytočné používanie plastu na takúto banálnu vec, ale taktiež som si uvedomila, že to môže pleti viac uškodiť ako pomôcť.

Chcela som teda zohnať prírodný peeling. Už som aj premýšľala, že si vyrobím nejaký domáci, veď aj taká je možnosť, no potom som si spomenula, že mám vzorku jedného prírodného peelingu a to hneď takétoho lávového. Začiatkom tohto roka som si totiž objednala od Marzie jej záhadné balenie kozmetiky s rôznymi produktmi, kde sa nachádzali aj vzorky luxusnejšej značky prírodnej islandskej kozmetiky Blue Lagoon. Je to pridrahé a v skutočnosti by som si to ani nemohla dovoliť, ale vďaka takýmto vzorkám som mala možnosť vyskúšať masky z bieleho bahna či takýto lávový peeling. 

V tomto lávovom peelingu sa nachádzajú čiastočky samotného vulkanického prášku, ktoré slúžia na odstránenie nečistôt a odumretej kože, čo je zaujímavá alternatíva k plastu. Pri použití stačí vážne málo, keďže ho používam dosť často a ešte stále mám viac ako polovicu 7 ml vzorky. Nie je príliš agresívny a najviac sa mi na tomto peelingu páči pocit, ktorý na mojej pleti zanechá. Pleť nie je vôbec vysušená, priam na opak zdá sa hydratovaná, mladistvá a na dotyk veľmi hebká. Užívam si ten pocit hebkosti a žiadny iný produkt mi takýto pocit ešte neponúkol. Bohužiaľ, ani tento lávový zázrak z Islandu moje čierne bodky neporazil (už vážne neviem, čo by som vyskúšala), takže ešte budem musieť hľadať aj nejaké iné prostriedky na ich čistenie. Ak by ste si chceli vyskúšať niečo podobné, našla som dostupnejšiu alternatívu na českom trhu.

Máte skúsenosti s prírodným peelingom?

2 komentáre:

  1. Ja som peelingy tiež veľmi neobľubovala a hlave nie po tom, ako som sa dozvedela, že tie malé čiastočky sú vlastne plast. Sama žiaľ nemám skúsenosť s čiernymi bodkami a tak ti neviem nič dobré poradiť. Určite je dobré zvoliť si skôr prírodnú kozmetiku, ktorá tvoju pleť nezaťažuje tak veľmi. Možno by bolo dobrým riešením ísť za nejakou kozmetičkou, ktorá pravdaže vie ako na to ísť a možno by ti vedela tiež poradiť. :)

    monicasworldofflowers

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to zní vážně skvěle! Vůbec jsem netušila, že ty peelingové částečky jsou z plastu:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE