ATTEMPT OF TALKING ABOUT MY HAIR

2015-06-21

Pôvodne som mala písať článok, kde by som sa mohla po dlhšej dobe vypísať, ale keď som ho dokončila, tak som si uvedomila, že je príliš pesimistický, nostalgický a kilometrový na to, aby bol zverejnený. Ja nechcem svojich čitateľov deprimovať, ale motivovať ich asi taktiež nedokážem (obdivujem ľudí, ktorí áno), ale za pokus to stojí. Po prvýkrát v svojom živote sa zamerám na niečo, čo sa týka rubriky beauty. Nie, ešte stále som nezačala nosiť make-up ani nič podobné. Áno, ešte stále poznám len balzám na pery a hydratačný krém. Toto sa bude týkať skôr vlasov. Nie prípravkov na vlasy (v tom tiež nie som odborník), jednoducho ich úpravy. Ale najprv by som chcela niečo povedať k mojej histórii alebo aspoň typu vlasov, ktorými som bola obdarená.

MY HAIR TYPE + HISTORY

Na začiatok by som snáď povedala, že so svojimi vlasmi som nikdy spokojná nebola, ale myslím, že to asi väčšina. Ja som zdedila ten najhorší typ vlasov, aké som mohla. Príliš jemné, tenké vlasy, ktoré nikdy nedržia tvar ani po hodinovej úprave. Našťastie mám ich veľa, čiže nepôsobia až tak riedko ako by mohli. Avšak, musela som si zvyknúť na to, že moje vlasy budú také ako vždy. Rovné, spľasnuté a vždy v ústach. Čo sa týka histórie mojich strihov, tak ako každé malé dievča som sa s ostatnými predbiehala, kto bude mať dlhšie vlasy. Samozrejme, že som ich mala skoro po zadok, ale v dvanástich rokoch som podľahla štýlom, ktoré vtedy leteli a šla som prvýkrát ku kaderníčke. Tá mi vlasy skrátila po kľúčne kosti (radšej ani nechcem vedieť, koľko to bolo centimetrov). Vraj boli zničené, aj keď som žiadne prípravky na vlasy nepoužívala. Boli skôr rozštiepené (ďalšia výhoda jemných vlasov, neustále sa štiepia). A dostala som od kaderníčky aj peknú ofinku na pravú stranu. Dvanásty rok bol pre mňa vážne obdobím rebélie. Vlasy som si ničila rôznymi prípravkami, žehlila som si ich, farbila dočasnými šampónmi na divoké farby a o niekoľko rokov som to oľutovala. Už nikdy som nešla ku kaderníčke a odmietala som používať laky, žehličku a kulmu. Časom mi vlasy narástli a v pätnástom roku života som si konečne mohla urobiť cestičku na stred, po ktorej som už rok túžila. Končeky som si odvtedy strihala sama. 

CURRENT STATE + TREATMENT

Tu sa ocitáme v prítomnosti kedy moje vlasy siahali pod prsia a ja som bola rada, že to tak je. Používala som len natáčky, ale vždy boli moje vlasy zničené a tak som sa pred niekoľkými týždňami odhodlala k zmene a odstrihla som si z vlasov asi trinásť centimetrov. Vlasy mi prídu hustejšie, aj keď stále nie tak ako by som chcela. Natáčok som sa vzdala, pretože som nie vždy bola spokojná s ich výsledkom a tak som sa snažila na youtube nájsť nejaký skvelý tutoriál, ktorý bude efektívny a nepotrebujem k tomu nijaký prístroj. Možno kvôli tomuto video vám už táto fotka na začiatku článku bude dávať logiku. Obrátila som sa totiž na jednu kaderníčku/youtuberku, ktorá robí vážne skvelú robotu a preto som jej verila aj v tomto tutoriály. Musím povedať, že to skvele funguje a aj keď vyzerám ako mimozemšťan, vlny mi bez fixácie držia aj dva dni, o čom som pred tým mohla len snívať.

Možno tento článok nemá žiadnu výpovednú hodnotu, keďže jediné, čo som vám napísala je stav mojich vlasov v priebehu rokov a aký tutoriál momentálne používam na svoje vlasy, ale ak budete mať hocakú otázku týkajúcu sa mojich vlasov či mňa k dispozícií sú komentáre či môj ask. Keďže som momentálne na výlete, odpoviem na nich neskôr.

3 komentáre:

  1. Můžu do klubu jemnovlásek?:D A rozhodně nemáš ten nejhroší typ vlasů, protože já je mám taky jemné, zlámané, ale navíc se mi ještě docela dost mastí, občas se mi dělají lupy (a že jich pak je :D :/) a navíc je nemám tak husté, jako třeba ty. Prostě naprd, no. A taktéž toužím po vlnách, které samozřejmě přirozeně nemám... :D Takže ti moc děkuji za tip, uvidíme jestli to bude fungovat. Vlny mi většinou vydrží tak hodinu, dvě a pak je jim konec, tak opravdu doufám, že to tentokrát vyjde :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja nemám vlasy také jemné, ale o to husté a často mi padajú. Teraz ich mám tak do polovice chrbta a chcem sa dať znova na toto leto ostrihať, keďže moje končeky už kričia o pomoc :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wow i love your hair
    the Picture is amazing <3

    hope you too visit my Blog <3
    AMELY ROSE

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE